Ako volite čokoladu i chesse cake, idealna kombinacija, probajte, možda će vam se dopasti. Torta, koju ne morate peći.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Emina sa bloga " Happiness is homemade " koja nam je zadala temu slatka pavlaka i njoj šaljem ovaj recept.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Emina sa bloga " Happiness is homemade " koja nam je zadala temu slatka pavlaka i njoj šaljem ovaj recept.
Sastojci:
350 g čokoladnog keksa
100 g otopljenog slatkog putera
500 g krem sir, sobne temperature
100 g šećera u prahu
100 g tamne čokolade sa najmanje 70% kakaoa
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
250 ml + 3 pune kašike slatke pavlake
Priprema:
Kalup za torte, veličine 25 cm, obložiti sa ovom smesom dno i stranice. Kad oblažete stranice, ne mora da bude svuda ravno, meni lepše izgleda kad je visina različita.
Staviti u zamrzivač.
Staviti šerpicu sa vodom a preko staviti vatrostalnu zdelu. U nju staviti kašiku slatke pavlake i izlomljenu tamnu čokoladu i pustiti da se otopi,povremeno promešati.
Za to vreme umutiti krem sir, sobne temperature sa prah šećerom i podeliti na 3 jednaka dela.
Takođe umutiti 250 ml hladne slatke pavlake u šlag.
Kad se čokolada otopila,kratko je prohladiti da ne bude vrela i dodati trećinu umućenog krem sira i žicom za mućenje dobro sjediniti i na kraju dodati trećinu umućene slatke pavlake i sjediniti.
Izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati pripremljenu smesu u kalup,poravnjati i ponovo vratiti u zamrzivač.
Sad tako isto napraviti sa mlečnom čokoladon, znači prvo je otopiti sa kašikom slatke pavlake i mešajući, kratko je prohladiti, dodati drugu trećinu umućenog krem sira,sjediniti sa žicom za mućenje i na kraju dodati drugu trećinu umućene slatke pavlake i sjediniti sa krem sirom i čokoladom.
Izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati mlečnu smesu preko prethodne. Poravnjati i vratiti u zamrzivač.
Ja sam je dekorisala sa svežim malinama i bademima,koji su preliveni čokoladom.
Koristila sam belgijsku kuvertura čokoladu.
Možete ga videti na originalnom linku.Da biste lakše sekli tortu, seći sa toplim i čistim nožem i neka je torta hladna.
Prijatno!!!!
Izgleda fenomenalno!
ОдговориИзбришиHvala Jasna i relativno se brzo napravi.
ИзбришиDivan recept, baš tako nešto tražim ☺
ОдговориИзбришиHvala ti puno, draga Mila. Ako si ljubitelj torti od sira i čokolade, onda je ovo torta za tebe. Topli pozdrav.
ИзбришиI love it, Zoki, and I'm sure I will fall in love with your cake as soon as I taste it!
ОдговориИзбришиHugs and kisses!
Thank you very much...Hugs, my dear friend:)))
ИзбришиFantastično izglda!!
ОдговориИзбришиDraga Tamara, od srca ti hvala i neka su vam srećni praznici!!!
ИзбришиSuper je, jako lijepo izgleda , a sigurno je i divnog okusa, odlično Zorice !
ОдговориИзбришиJa sam probala vrlo malo i za mene je odlična a mislim da je idealna za sve čokoljupce i siropljupce.Hvala ti puno.
ОдговориИзбришиOd svih prijava koje si poslala za Ajme koliko nas je, ne znam koja mi je draža ali sve tvoje torte su prekrasno dekorirane i jako fino izgledaju. Moji obožavaju cheesecake tako da bilježim recept :)
ОдговориИзбришиNe znam kako da ti se zahvalim i da ti kažem... veoma sam srećna da su ti se ovi recepti dopali. Topli pozdrav i od srca ti hvala.
Избриши