Truffle su pravljene bez termičke obrade a takođe su i posne.
Probajte ih, veoma su zdrave.
Ovog puta imamo dve domaćice za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " su naše blogerice Sanda i Kristina, sa bloga " Legice u kuhinji " koje su nam zadale temu LEŠNIK i njima šaljem ovaj recept.
Sastojci:
200 g suvih kajsija
25 g pečenih i oljuštenih lešnika ili bademapola kašičice sveže izrendanog đumbira
1/4 do 1/2 samlevenog kardamoma
30 ml soka od mandarine
1 kašičica meda
kokos
Priprema:
Ako ovo pravite za odrasle, možete potopiti kajsije u liker od kajsija ili pomorandže.
Ruke navlažite sa malo vode i praviti manje kuglice i naređati ih na tacnu. U zavisnosti koliko velike kuglice pravite trebali biste dobiti oko 24 do 26 kuglica. ( moje su kuglice manje )
Kad ste završili sa pravljenjem, svaku kuglicu uvaljati u kokos.
Stavljati ih u papirne korpice i poslužiti ih odmah ili ih staviti u kutiju i čuvati na hladnom.
Ako hoćete da ih prelijete sa čokoladom, ostaviti ih prvo da se dobro ohlade u frižideru i tek ih onda preliti sa čokoladom,preko čokolade,kad se stegne, možete ih ukrasiti sa nekom drugom čokoladom.
Prijatno!!!!
Mnogo mi se dopadaju. Ja nisam nikada praktikovala da pravim kolače sa suvim kajsijama, a vidim da su jako lepi... Mnogo su slatki:)
ОдговориИзбришиNisam ni ja Nale, aliu sam počela od pre nekoliko godina i jako se brzo pojedu a suvog voća uvek imam u kući. jer ga moj muž obožava. Hvala tri i topli pozdrav.
ОдговориИзбриши