Kad bih mogla da beli luk stavim u kolače i tamo bih ga stavila,jelo bez njega bi mi bilo neukosno, tako da ga stavljam svuda.
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.
Sastojci:
5-6 čena propasiranog belog luka
3 kašike eksttra devičanskog ulja ili ulja od semenki grožđa
30 g sveže narendanog parmezana
1 -2 kasike sveže iseckanog peršuna
po ukusu soli i bibera
1 kasika limunovog soka
Priprema:
Kad je karfiol pečen, posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti.
Prijatno!!!
Ni ja ne štedim beli luk kad kuvam, a i ovako uz jelo..:)) Odličan predlog za prilog ili glavno jelo.. ko kako voli;)
ОдговориИзбришиObižavam beli luk, kako god da je...sreća moja te ga i muž voli. Topli pozdrav,draga Sandra.
ИзбришиI love this type of recipies, I really do! :)
ОдговориИзбришиHave a wonderful holidy, my dear Zoki!
Thank you so much, my dear Gery.
ИзбришиOvo je divna ideja. Volim i karfiol i beli luk. Nisam ništa slično radila do sada.
ОдговориИзбришиNale, ako imaš prilike, isprobaj...mi ovo apsolutno obožavamo.
ИзбришиZoko, za ovaj recept znam da je odličan! Pravila sam slično, samo je beli luk ucelo, fantastičan ukus karfiola... Pozdrav :*
ОдговориИзбришиHvala Gago...Znam za taj drugi recept, mislim da ga je Tavučo stavila, a mi smo ga obe pokupile od bosonoge kontese,Ine Gartner, koju obožavam,retko gledam njen TV šou ,ali imam nekoliko njenih knjiga.
Избриши