Ovo je kao da jedete risotto...idealno za vegeterijance a ako se izostavi parmezan može biti dobro i za ove posne dane.
Sastojci:
recept je odavde
150 svežeg ili smrznutog graška
Sastojci za pesto od peršuna:
500 ml listići peršuna
85 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
50 g sveže izrendanog parmezana
po ukusu morska so i sveže samleveni biber
Priprema:
Očistiti beli luk i iseckati na krupnije i staviti u multi praktik.
Peršun dobro oprati ispod tekuće vode, ocediti od vode i odvojiti listove od drški ( njih sačuvajte zavijene u mokri kuhuinjski papir i staviti u kesu za zamrzivač pa upotrebite kad kuvate supu ili povrtni temeljac )
Kad je voda provrela sipati pastu i kuvati je oko 5 minuta a za to vreme napraviti pesto.
Na kraju dodati so i biber po ukusu i sveže izrendani parmezan sir i sve to sjediniti u pesto.
Ocediti pastu i grašak, ali sačuvati kutlaču tečnosti gde se pasta kuvala.
Uzeti trećinu ,ili ako volite više pesto,polovinu pesta, dodati kutlaču, ili manje, tečnosti u kojoj se pasta kuvala ,dodati oceđenu pastu i grašak i sve izmešati zajedno.
Poslužiti toplo. Po želji možete izrendati još parmezan preko paste pre nego što poslužite.
Prijatno!!!!!
Fino, fino. Meni bi baš prijao jedan tanjir ove paste. Volim i ove boje, odmah me razbude:)
ОдговориИзбришиZeleno, volim te zeleno. Ma koga nebi razbudile u ovo zimsko sivilo.Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиSo green! I love it. :)
ОдговориИзбришиThank you so much.Hugs my dear Gery:))
Избриши