U okviru naših blogerskih igrica, je i ova FBI Rukavice, gde se svaka dva meseca glasa za novi blog, koji ćemo istraživati.Igricu je osmislila Maja sa bloga " Cooks and Bakes " a ovog puta istražujemo Tamarin blog " What's for dessert? "
Tamara je veliki ljubitelj slatkiša,torti, kolača, raznih pita... ali na njenom blogu se može naći za svakog po nešto,tako sam i ja našla nešto za sebe.
Recepte neću pisati, naći ćete ih u linku ispod naziva recepta....
Pa da krenem...
Mi obožavamo čorbice i supice na svaki mogući način...ova čorbica nas je baš lepo zagrejala posle jedne snežne šetnje...dobro smo se smrzli a topla čorbica nas je čekala posle šetnje.
Ovo ću puno puta ponoviti jer se zaista brzo napravi a veoma je ukusna.
Kiflice sam punila sa mladim sirom izmešanim sa blanširanim spanaćem...uh, ove kiflice su zarazne, jednom kad počneš da ih jedeš, ne možeš da staneš.
Ako vam je potrebno nešto brzo od peciva, to su vam ove kiflice.
U receptu nije pisalo da li su bademi blanširani i pečeni te sam ja pravila po svom. Imala sam 50 g blanširanih i 50 g ne blanširanih i malo sam ih pekla u rerni. Dodala sam 100 g pečenih slanih pistaćia, koje sam oljuštila od ljuske i 150 g grubo mlevenih oraha.
Za agdu mi se učinilo da mi je malo, pa sam je pravila od 400 g šećera i 400 ml vode i pošto nisam imala aromu pomorandže, iscedila sam 1 celu pomorandžu i dodala nekoliko kapi prirodnog pomorandžinog ulja.
Sve u svemu, baklava je zaisa dobra,sutra ću je nositi prijateljici za slavu, Sv. Nikolu.
Draga Tamara, od srca ti hvala na ovim odličnim receptima, ima tu još recepata,koje bih ja htela da isprobam, među njima,hleb od kromira i pita sa krompirom i prazilukom.....ako uspem da ih napravim do kraja meseca, priložiću ih ovde.
Tebi i tvojoj porodici neka je srećan i blagoslovljen Božić i srećna vam Nova Godina!!!!!
Zorice, hvala na sudjelovanju u igrici, sviđa mi se tvoj odabir :)
ОдговориИзбришиJuhu od mrkve obožavamo i često sam ju radila dok sam imala svježe mrkve u vrtu. Sa zaleđenom sam isto radila, mada rjeđe.
Brzo i fino kiflice su dobile odličan nadjev, a sviđa mi se i to što si koristila kefir.
Baklava ti je divna, predivna!!
Tamara, tebi, od srca hvala i zaista mi je žao što nisam uspela da pripremim još nešto iz tvojih divnih recepata...ali kao što sam rekla, biće ih još. Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиПиршество си спретнала,Зори!Поздравления за всичко:за рецепти и за фотографии....Голяма красота!
ОдговориИзбришиMilena, thank you so much. Happy Holidays!!!
ИзбришиOdličan izbor Tamarinih recepata, baš se vidi da ste guštali.
ОдговориИзбришиHvala Dilajla, samo mi je žao što ih nisam više isprobala...vremena nikad dosta. Topli pozdrav i srećni Božićni praznici!!
ОдговориИзбришиSuper izbor, baklava odlično izgleda!
ОдговориИзбришиHvala, draga Ingrid. Topli pozdrav.
Избриши