Pire krompir znamo svi da napravimo, ovo je više savet nego li recept.
Sastojci:
5 čena belog luka
1 i po do 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
75 g gustog grčkog jogurta
po ukusu so i biber
15 g sitno izrendanog parmezan sira
Priprema:
Pustiti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 15 do 20 minuta, dok se krompir ne skuva.
Ocediti od vode, ali sačuvati 250 ml tečnosti u kojoj se krompir kuvao.
Sipati maslinovo ulje,( umesto putera ) gusti grčki jogurt, ( umesto kisele pavlake ) izrendan parmezan sir i sve sjediniti, ako vam je puno gusto dodavati vodu u kojoj se krompir kuvao, ( umesto pavlake ili mleka ) posoliti i pobiberiti po ukusu i posuti sa seckanim peršunom ili vlašcem.
Poslužiti toplo.
Prijatno!!!!
Ovo je baš super ideja da ne spremamo uvek klasičan pire krompir, koji ja inače obožavam. Pozdrav!
ОдговориИзбришиZoko i ja ga volim, krompir jednostavno obožavam u svakom obliku. Topli pozdrav.
Избриши