Volimo kiseli kupus, volimo krompir a volimo i kranjske kobasice...
Sastojci:
2 manje glavice sitno iseckanog crnog luka
1 kg krompira
1 kašičica kima
4 kašike ulja
1 lovorov list
sveže samleven biber
1 kašičica ljutkastog senfa
4 kranjske kobasice
seckan vlašac ili mladi luk
Priprema:
Krompir, gledajte da su manji i svi iste veličine, da se skuvaju u isto vreme.
Dobro ih oribati,ali ih ne ljuštiti, staviti u šerpu da se kuvaju i posoliti. Krompir treba da je kuvan ali ne i raskuvan.
Pobiberiti po ukusu, dodati kim i senf.
Sipati u tanjir, posuti sa sitno iseckanim vlašcem ili mladim lukom i poslužiti toplo.
Na vrlo sličan način možete napraviti i salatu.
Skuvati krompir u ljusci i iseći ga na manje kocke.
Ribanac ocediti ili kiseli kupus iseći na kockice, sipati ulje, kim, senf i sve promešati i ostaviti da tako stoji dok se krompir ne skuva.
Skuvani krompir, onako vruće isečen na kocke dodati u kiseli kupus, sve dobro izmešati,posuti sa vlašcem ili mladim lukom i poslužiti kao salatu ili prilog uz pečeno meso.
Skuvati krompir u ljusci i iseći ga na manje kocke.
Ribanac ocediti ili kiseli kupus iseći na kockice, sipati ulje, kim, senf i sve promešati i ostaviti da tako stoji dok se krompir ne skuva.
Skuvani krompir, onako vruće isečen na kocke dodati u kiseli kupus, sve dobro izmešati,posuti sa vlašcem ili mladim lukom i poslužiti kao salatu ili prilog uz pečeno meso.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар