понедељак, 2. март 2015.

Posne prženice ili prženice bez jaja

Ne mogu da verujem da i prženice mogu da budu posne, tj bez jaja....jako mi se dopala slika i recept i naravno da sam morala da isprobam....ako imate starog hleba, probajte i vi.


Sastojci:

1 kesica od 40 g pudinga od vanile
1 kašičica vanile esencije ili vanilla paste
500 ml mleka od soje, bademovo mleko ili kokosovo mleko
hleb isečen na kriške
ulje za prženje

Priprema:

U tiganj staviti ulje da se greje na osrednjoj temperaturi.

U veću zdelu sipati mleko po izboru ( ako ne postite može i obično kravlje mleko ) sipati puding iz kesice i vanilu,sve umutiti sa žicom za mućenje.


Umakati hleb u smesu od mleka i pudinga i pržiti dok ne porumeni sa jedne strane, oko 2 do 3 minuta, okrenuti i pržiti i sa druge strane.
Izvaditi i staviti na kuhinjski papir da se ocedi od viška masnoće. ( ja u tiganj stavljam po vrlo malo ulja i dodajem po potrebi, ne volim kad mi prženice plivaju po ulju a za vas, koji ne postite, prženice možete pržiti i na puteru, još su ukusnije )


Poslužiti ih posute sa prah šećerom i javorovim sirupom ili sa nekim voćnim prelivom.


Prijatno!!!!

16 коментара:

  1. E, ovo prvi put vidim, a baš je interesantno! Ne postimo, pa ću probati sa pudingom i običnim kravliem mlekom, baš me zanima šta će da ispadne :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gago i ja prvi put vidim i zaista mi se dopala ideja a dopao nam se i ukus...Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Ово је супер, али није посно, јер у прашку за пудинг има јаја у праху. Но, свакако је занимљив рецепт.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Goco, evo sad pogledah Dr Oetkerov puding, koji sam koristila i u sastojcima nigde ne piše da ima jaja u prahu....Hvgala ti puno na poseti.

      Избриши
    2. Драга Зоки, овде имаш свашта да купиш непровереног квалитета.Пошто морам да водим рачуна шта једем ( јер сам дијабетичар), онда се трудим да све те готове ствари које могу да се купе, сама направим код куће. Волим редовно да посећујем твој блог и фб профил. Пуно лепих ствари прочитам, а и слике су ти супер. Пуно пролећних поздрава из сунчаног Београда.

      Избриши
    3. Hvala ti puno....znaš, kad sam pročitala tvoj gornji post, uplaših se, jer ne volim da varam ljude, da kažem da je jedno a ono nije...zato sam išla da proverim, pa ako nije istina, bolje da na vreme ispravim grešku..u svakom slučaju, hvala ti puno, jer ljudi se uče na svojim greškama. Topli pozdrav i još jednom, hvala ti na poseti.

      Избриши
  3. Deluje toliiiko ukusno na slici. Super predlog za promenu ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Fotografija prosto mami da se proba, svidja mi se baš

    ОдговориИзбриши
  5. Lepo je nema šta! Pravim nekad na maslinovom ulju i puteru a jedemo uz masline, meni je super :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vesna...može se jesti sa onim što se voli. Kad ih pravim sa jajima, mi ih jedemo nekad sa sirom, ali ih obično jedemo prelivene sa javorovim sirupom. Topli pozdrav.

      Избриши