понедељак, 21. новембар 2016.

Spicy sweet potato hummus

Ovaj recept šaljem kao ulaznicu Gvozdeni, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga " U mom loncu " i koji nam je zadala temu za ovaj mesec,slatki krompir / batat, koji vrlo često koristim u svojoj kuhinji...


Sastojci:
2 do 3 čena belog luka
konzerva nauta / slanutka / leblebija od 450 g
125 ml tečnosti u kojoj je bio naut
60 ml sok od limuna
1 1/2 kašika tahini sosa
pola kašičice soli
30 ml maslinovog ulja
1 osrednji pečen batat / slatki krompir
pola kašičice cumina
pola kašičice dimljene paprike
1 kašičica mlevene ljute paprike, ili po ukusu

Priprema:
Staviti očišćene čenove belog luka i samleti ih da budu sitnije iseckani i dodati sve ostale sastojke; oceđen naut / slanutak, sok od limuna,tahini sos, so, maslinovo ulje, ispećen, ohlađen i očišćen batat / slatki krompir, cumin, dimljenu papriku a ljutu papriku dodati onoliko koliko volite da vam je ljtkasto. ( nemojte zaboraviti da je batat slatkast i da treba ta ljuta paprika, ja sam dodala tačno jednu kašičicu i za nas je bilo dovoljno )
Trebate dobiti vrlo gustu masu, sad dodavati po malo tečnost u kojoj je bio naut i dodati onoliko koiliko volite da je gusto...meni je trebalo 125 ml.

Sipati u zdelu, staviti malo kisele pavlake i posuti sa tučenom paprikom, preliti sa vrlo malo maslinovog ulja i poslužiti sa pita hlebom, kukuruznim čipsom, krekerima...po želji, možete ostaviti da se dobro rashladi pre služenja.


Prijatno!!!

2 коментара: