среда, 9. мај 2018.

Piletina " Ženeva "

Kad hoćete nešto na brzinu da pripremite za ručak a da budete sigurni da će i deca voleti, probajte piletinu na ovaj način. Moj kolega sa Coolinarike, Vadik, inače je Rus, preporučio je ovu piletinu, za mene je to ovdašnji chicken nuggets, koji i ja pravim na malo drugačiji način, ali zašto da ne probamo i na njegov način.


Sastojci: oko 700 g pilećeg belog mesa, 1 kašičica gustina, pola kašičice sode bikarbone, limunov sok,so, brašno i ulje

Priprema:  Piletinu oprati, osušiti i blago izlupati. Iseći na veće kocke ( bolje da su vam veće jer će piletina biti sočnija ) posoliti i posuti sa sodom bikarbonom i izmešati.

Sipati gustin svuda po piletini, preliti sokom od limuna, jošp jednom izmešati i ostaviti da odstoji 15 do 20 minuta.

Svako parče piletine uvaljati u brašno, otresti višak i pržiti na zagrejanom ulju dok vam lepo ne porumeni sa svih strana.

Toplu piletinu možete poslužiti sa salatom po vašem izboru ili uz pomfrit i neki fini umak.


Prijatno!!!!

1 коментар: