уторак, 30. децембар 2014.

Slane princes krofne punjene sa piletinom

Evo još jednog recepta, ako ne znate šta ćete sa skuvanim mesom iz supe. Idealno je kao predjelo, poslužite ih za Novu Godinu, Božič, rođendan, slavu....





Sastojci za pileću salatu:

250 g kuvanog i iseckanog mesa
2 čena sitno iseckanog belog luka
3 struka sitno iseckanog mladog luka
1 mala glavica ljubičastog luka, sitno iseckano
so i sveže samleveni biber
2 vršne kašike majoneza 
2 vršne kašike kisele pavlake
20 g sitno iseckanih suvih brusnica
50 g tostiranih i sitnije sečenih oraha
1 puna kašika sitno iseckanog peršuna

Sastojci za testo:

185 g sve namenskog brašna
115 g putera
250 ml vode
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
4 jaja

Priprema:

Prvo pripremiti fil za princezice
Sve sastojke sjedinite  i ostaviti u frižider, najmanje 1 sat, da se sastojci sjedine ili pripremiti veče pre i ostaviti preko noći u frižider.

U šerpu staviti vodu i puter da se puter otopi, na nižoj temperaturi a kad se puter otopio, povećati temperaturu.

U zdelicu staviti brašno, šećer i so i sve to dobro izmešati.
Kad je voda provrela a puter se otopio,skloniti sa vatre, dodati brašno i mešati da se sve sjedini. Trebate dobiti glatku smesu koja će se odvojiti od stranica šerpe i skupiti u loptu.
Ostaviti da se prohladi, oko 15 minuta i onda, dodavati jedno po jedno jaje, svaki put dobro umutiti sa mikserom.

Uključiti rernu na 200°C.

Pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje. Napuniti špric sa pripremljenim testom i staviti nastavak sa što većim otvorom ili sipati u kesu i odseći vrh. Istisnuti testo u krug, veličine oko 5 cm i tako raditi, dok imate materijala. Između krugova ostaviti malo razmaka jer će testo još da naraste.


Ja sam dobila 35 princezica, ali moje su male, dva zalogaja jedna.
Staviti ih da se peku u prethodno zagrejanoj rerni, peći ih na 200°C deset minuta, onda smanjiti temperaturu i peći ih još deset minuta dok vam ne porumene. ( možda vašoj rerni treba manje od deset minuta, vi najbolje poznajete svoju rernu )
Dok se princezice peku, nemojte otvarati rernu, jer može da vam se desi da vam padnu.

Pečene izvaditi i ostaviti da se malo prohlade. Reckavim nožem za hleb, raseći ih na pola i puniti ih sa već pripremljenom salatom.


Prijatno i uživajte!!!!


12 коментара:

  1. Divno Zorice! Zelim ti Srećnu Novu godinu i sve najlepše iz Požarevca pod snegom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od srca ti hvala, draga Cale i neka je i vama srećna, zdrava i vesela Nova 2015 godina!!!!

      Избриши
  2. Delicious!!!
    would you like to follow each other? let me know...I always follow back.
    Besos, desde España, Marcela♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Marcela...I sign in to follow you, and would be my pleasure to do so. Happy New Year!!!!!

      Избриши
    2. Thank you so much for your visit!! I follow you with GFC and I added you by g+ too!!!
      ★⋰⋱★⋰⋱★⋰⋱★⋰⋱★
      ★ Feliz Año Nuevo ★
      ★⋱⋰★⋱⋰★⋱⋰★⋱⋰★
      \_2_/\_o_/\_1_/\_5_/
      ._|_..._|_..._|_.._|_
      Besos, Marcela♥

      Избриши
  3. Mmmmm, baš kombiniram što bih mogla pripremiti da imamo za gricnuti u novogodišnjoj noći, ove princezice mi se jako sviđaju !
    Draga Zorice, tebi i tvojima želim sve najbolje, puno zdravlja, sreće, ljubavi, veselja, ......sretnu i lijepu Novu Godinu ! Veliki pozdrav i poljubac ti šaljem !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od srca ti hvala, draga moja Branka i ove princezice bi bile idealni zalogajčići za najlepšu noć u godini. Tebi i tvojima srećnu i uspešnu Novu 2015 godinu!!!!!

      Избриши
  4. Draga Zoko pre nego se 'bacim' na pripremanje krofnica pitanjce jedno
    ovde ide 185g brasna a u slatke u prethodnom postu 150g jel ima neke razlike u testu kada nadolazi prilikom pecenja? Ja sam pre neki dan pravila po receptu Maje-Mamajac sa uljem i nisu mi uspele zato bih rado isprobala vas recept sa puterom mora da postoji neka razlika. Ja sam se strogo pridrzavala Majinih uputstava i u merenju jaja ali uopste nisu nadosle.
    Na koliko ukljucujete rernu u F? Na koju resetku stavljate pleh?

    ОдговориИзбриши
  5. Aleksandra...znam da mnogima ne uspu te princezice a meni tako lako uspu..evo ovako...nema mnogo velike razlike, prehodne su bile nekako mnogo " lakše " na težini ovde je malo punjenje malo "teže " i baš se dobro drže.
    Ja imam rernu sa ventilatorom ( convection oven ) i uključila sam je na 400F i pekla sam na drugoj žici odozdole ( sve pečem na drugoj žici odozdole ) 10 minuta ( stavi timer on ) i posle sam smanjila temperaturu na 325F i pekla još deset minuta.....krofnice su pečene kad ti malo porumene, pazi da ih ne prepečeš...tako ja pečem u mojoj rerni, nekad ostavim minut-dva više ali ih gledam kroz staklo rerne i obavezno pečem sa upaljenim svetlom.
    Dok se krofnice peku, nemoj otvarati rernu nego ih drži na oku, kroz staklo.
    Nadam se da ćeti uspeti. Hvala Bogu da su ovde jaja jeftina. Srećno:))) Srećna vam Nova 2015 godina!!

    ОдговориИзбриши
  6. Mnogo divnih praznicnih recepata kod tebe; zelim ti sretnu Novu i Bozic draga Zoki!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od srca ti hvala, draga Jasna...tebi i tvojima takođe srećna i uspešna Nova 2015 godina!!!

      Избриши