четвртак, 17. мај 2018.

Topla karfiol salata

Može da vam bude prilog ili,uz dodatak neke supice / čorbice, kompletan ručak.


Sastojci:  1 glavica karfiola, 300 g mesnate suve slanine, 1 veća glavica seckanog crnog luka
Sastojci za preliv: 50 ml jabukovog sirćeta, 1 puna kašika senfa od celog zrna, 1 kašičica pripremljenog rena ( ne mora ), po ukusu so i sveže samleveni biber, pola kašičice stevie ili zaslađivača po vašem ukusu, sitno iseckan peršun

Priprema: Karfiol očistiti, iseći na komadiće jednog zalogaja i oprati.
Kuvati ga na pari samo toliko da omekša, ali da još uvek bude hrskav.
Isipati na kuhinjsku krpu da se ocedi od viška tečnosti.( ovo radimo da nam mast ne prska kad dodamo karfiol, jer je vruća )

Dok se karfiol kuva na pari u veći i dublji tiganj staviti isečenu na kockice slaninu i pržiti je dok ne postane hrskava.
Izvaditi slaninu a mast ostaviti.
U to dodati sitnije sečen crni luk i pržiti ga dok ne omekša i malo porumeni.
Izvaditi i luk i staviti zajedno sa slaninom a u mast, koja je ostala od prženja, dodati osušen karfiol i pržiti ga na jačoj temperaturi da malo porumeni.
Vratiti nazad slaninu i luk i pržiti sve zajedno samo minut-dva da se sve sjedini.
Isključiti ringlu i toplo sipati u činiju iz koje ćete poslužiti.


U manju zdelicu staviti sve sastojke za preliv, izmešati i preliti preko salate i onda sve zajedno izmešati. Probati da li vam je potrebno još soli i bibera.
Posuti sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo ili sobne temperature.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala ti puno, nešto potpuno drugačije a vrlo ukusno, posebno za one koji vole senf sa celim zrnom slačice / gorčice

      Избриши