Retko, ili čitajte nikako, ne pravim pohovane palačinke jer mislim da je previše masnoće kad su pripremljene na taj način, ali ponekad se možemo upustiti i u tu avanturu..
Sastojci: po 2 palačinke po osobi, na kockice isečena šunka ili po vašoj želji suhomesnato, na kockice isečeni kiseli krasatavčići, na kockice isečen tvrdi sir, koji vi volite
i još: jaje, panko ili obične mrvice,ulje za prženje
Priprema: Ispržiti palačinke onako kako ih vi pravite. Kod mene u receptima ima puno načina kako ih napraviti.
Od te jedne smese možete da napravite i deert i večeru,što znači napravite veću količinu palačinaka.
Šunku, krastavčiće i sir iseći na kockice i izmešati sve zajedno.Nemojte soliti jer je sve slano.
Staviti palačinku na tanjir, na palačinku staviti 2 pune kašike mase od šunke, ako su vam velike, ako su male, dovoljno je po 1 puna kašika, bočne stranice preklopiti po malo preko fila i zaviti palačinku kao rolat.
Tako isto uraditi i sa preostalim palačinkama ili dok imate materijala i na kraju učvrstiti ih čačkalicom.
Umutiti jaja i vrlo blago posoliti, zamočiti palačinku u jaja, pa u prezlu.
Ja koristim bele panko mrvice i dva puta umačem u jaja i u prezle, vi kako hoćete.
Zagrejati ulje, ali ne da vam je ulje vrelo.
Pržiti palačinke sa svih strana i pržene palačinke stavljati na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.
Poslužiti ih tople ali da vam kažem da su podjednako dobre i ohlađene.
Prijatno!!!!
Dobra klasika :) Slike, kao i uvek, prelepe :)
ОдговориИзбришиHvala, ali pohovane palačinke sam mislim samo jednom pravila, mada palačinke pravim često, najslađe su mi sa džemom od kajsija..
ИзбришиUh što je ovo dobro👌
ОдговориИзбришиHvala Marice.
Избриши