четвртак, 03. мај 2018.

Pohovane punjene palačinke

Retko, ili čitajte nikako, ne pravim pohovane palačinke jer mislim da je previše masnoće kad su  pripremljene na taj način, ali ponekad se možemo upustiti i u tu avanturu. Palačinke sam pravila povodom jednog tužnog događaja na Coolinarici, odlazak nam naše drage Aike..to je bio šok za mene, i ako nisam bila u nekoj prisnijoj vezi sa njom, ali gubitak dragih ljudi nam uvek teško pada.
Aika, neka te anđeli čuvaju i mirno počivaj u rajskom naselju.


Sastojci: po 2 palačinke po osobi, na kockice isečena šunka ili po vašoj želji suhomesnato, na kockice isečeni kiseli krasatavčići, na kockice isečen tvrdi sir, koji vi volite
i još: jaje, panko ili obične mrvice,ulje za prženje

Priprema: Ispržiti palačinke onako kako ih vi pravite. Kod mene u receptima ima puno načina kako ih napraviti. 
Od te jedne smese možete da napravite i deert i večeru,što znači napravite veću količinu palačinaka.

Šunku, krastavčiće i sir iseći na kockice i izmešati sve zajedno.Nemojte soliti jer je sve slano.
Staviti palačinku na tanjir, na palačinku staviti 2 pune kašike mase od šunke, ako su vam velike, ako su male, dovoljno je po 1 puna kašika, bočne stranice preklopiti po malo preko fila i zaviti palačinku kao rolat.
Tako isto uraditi i sa preostalim palačinkama ili dok imate materijala i na kraju učvrstiti ih čačkalicom.

Umutiti jaja i vrlo blago posoliti, zamočiti palačinku u jaja, pa u prezlu.
Ja koristim bele panko mrvice i dva puta umačem u jaja i u prezle, vi kako hoćete.

Zagrejati ulje, ali ne da vam je ulje vrelo.
Pržiti palačinke sa svih strana i pržene palačinke stavljati na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće.


Poslužiti ih tople ali da vam kažem da su podjednako dobre i ohlađene.


Prijatno!!!!

2 коментара: