недеља, 12. август 2018.

Slatki desert od pirinča

Sutlijaš? Ah ta poslastica mog detinjstva, najbrže i najednostavnije  da se napravi...ali ne, nije ovo sutlijaš, ovo je nešto još bolje od toga, posebno za sve vas čokoljupce,,ja ga u roku od nedelju dana pravim već dva puta i ako nismo veliki ljubitelji bele čokolade ili čokolade uopšte, ovo nam se jako dopalo, ovog puta sam pravila duplu meru, jer od jedne mere nećete uspeti da se zasladite...


Sastojci:  400 ml mleka, 2 kašike putera, 1 vanilin šećer, 1 kesica pudinga od vanile, 1 do 2 kašike šećera, 100 g bele čokolade, 1/2 kašičice kardamoma u prahu, 100 g pirinča.

Priprema:  Skuvati pirinač u slanoj vodi i ostaviti sa strane. Ako imate previše tečnosti u skuvanom pirinču procedite.

350 ml mleka staviti u šerpicu da se kuva, dodati šećer,( meni je dovoljna 1 kašika jer bela čokolada je dovoljno slatka, ali vi, ako volite da je slađe, stavite 2 kašike ) puter i vanilin šećer  a u preostalo mleko razmutiti kesicu vanilinog pudinga i kad mleko provri, sipati razmućeni puding i kuvati samo dok se ne zgusne, minut, dva.
Dodati belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi i na kraju dodati skuvani pirinač, dodati kardamom, ako ga nemate, preskočite sve izmešati i sipati u zdelice iz kojih ćete poslužiti.

Ovo je bila slika dana 
Prekriti providnom folijom i ostaviti da sa dobro rashladi.


Ja sam prvi put pravila sa običnim kravljim mlekom i puterom, drugi put sam kuvala sa kokosovim mlekom i kokosovom mašću i sviđa mi se na oba načina...vi kuvajte onako kako vi najviše volite.

U samom startu skuvajte duplu meru jer od jedne mere nemate mnogo.

Prijatno!!!!!

Pčelice Majo, od srca ti hvala na ovom odličnom receptu koji će se udomaćiti kod nas

2 коментара: