Ne morate da čekate leto da napravite ovu vrstu salate, može da vam bude lagani ručak ili idealan prilog uz meso sa roštilja ili uz ribu. Uskoro nam dolazi i vaskrsni post, pa napravite sebi kao posni ručak a što ostane, ponesite na posao..u samom startu napravite duplu meru jer jedna mera je zaista malo za 4 osobe.
Recept sam preuzela od Sanje sa Coolinarike i ja ga usvajam do daljnjega, možda ćete i vi.
Sastojci: 200 g orzo paste, 1 povrtna kocka za supu, 1 pomorandža, 1 mala glavica ljubičastog luka, korica i sok od 1 limuna, 5-6 listića nane, 2 pune kašike seckanog peršuna, 20 g pistaćia, 50 ml maslinovog ulja, so, biber, belo balsamico sirće
Priprema: Pastu skuvati sa povrtnom kockom da vam bude "al dente", ocediti od vode i isprati pod mlazom hladne vode.
Povremeno promešajte da se pasta ne zalepi.
Pomorandžu očistiti, iseći na kriške, odvojiti od opne i ostaviti samo "meso" od nje i dodati u zdelu sa pastom.
Ljuičasti luk očistiti, preseći na pola pa iseći na tanke listove i dodati u zdelu sa pastom.
Nanu i peršun iseći na sitno, te i njih dodati u zdelu.
Limun oprati, izrendati koricu, iscediti sok i staviti u zdelu sa pastom.
Posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem, dodati grubo iseckane pistaći, promešati i ostaviti 15 minuta da se sastojci povežu i ukusi sjedine.
Pred služenje promešati, sipati u zdelu iz koje ćete poslužiti, odozgore pokapati sa malo balsamico sirće ( ja koristim belo ) i poslužiti kao samostalno jelo ili prilog po vašem izboru.
Možda će nekom od vas biti malo čudno ovo dodavanje pomorandže u salatu, nama je baš ona bila taj kec na desetki...i nemojte izostaviti nanu.
Prijatno!!!!
Odlično izgleda!
ОдговориИзбришиHvala Petra, mi puno volimo ovu pastu i koristim je mnogo više od ostale paste..naj idealnija za sve salate sa pastom, bar za decu.
ИзбришиDivno, bas po mom ukus I, silicon pravim I kuskus
ОдговориИзбришиHvala Bebo, kuskus baš retko pravim , ali orzo puno puta..volimo je mi na svaki mogući način.
Избриши