Danas gledam neku staru epizodu "Ricardo and Friends" i vidim ovaj puding koji je spremao za svoje goste...oduševila sam se lakoćom i kako je na kraju izgledao.
Sastojci: 375 ml svežeg soka od pomorandže,40 g šećera, ili po ukusu,30 g gustina,korica od 1 pomorandže,nekoliko kapi pomorandžinog ekstrata,2 jaja,50 g putera
Priprema:
U šerpicu sipati 300 ml soka od pomorandže, ali neka bude prirodan sok, ne gazirani. Po želji, možete da iscedite sveži sok od pomorandže i neka se zagreje.U manji lončić sipati ostatak soka, šećer, ekstrakt pomorandže i gustim i umutiti u glatku masu.
Kad je sok provreo, sipati iz lončića masu od gustina i kuvati , mešajući sa žicom, dok se ne zgusne.
Skloniti sa ringle.
U zdelu staviti dva jaja i mutiti ih mikserom dok ne dobijete penastu masu, oko 2 minuta, i sad, vrlo polako, sipajte skuvani puding u jaja, neprestalno muteći mikserom i na kraju dodati puter, koji ste isekli na kockice i umutite sve zajedno u homogenu masu.
Sipati u 4 zdelice i ostaviti najmanje dva sata u frižider da se ohladi.Pred služenje oljuštiti pomorandžu od kore i one bele korice, iseći između membrana i parčiće pomorandže staviti odozgore i ukrasiti vaš puding, ili ukrasite onako kako vi volite.
Wow :)
ОдговориИзбришиHvala
Избришиpredivno, izgleda lako za napravit. Moram ovo probati draga Zorice samo bojim se da jaja ne skuhaju .
ОдговориИзбришиLaura, ako imate za kupiti pasterizovana jaja, koristi njih, samo da ti kažem,jer sam ovo davno negde pročitala..salmonela nikad nije u jajetu već spolja, na opni..Nisam ni ja ljubitelj "živih" jaja u desertu, ali ovo, koliko toliko se "skuva"..Ne znam šta drugo da ti kažem. Topli pozdrav za tebe i hvala ti na komentaru.
ИзбришиZorice, napravila sam pudding i bio je savrshen, tako nas je osvezio, deca su sve pojeli i pitali ima li josh. Samo sam ja podelila na 5 case posto smo petoro. Hvala puno i pozdrav !
ОдговориИзбришиDa znaš da mi je zaista drago, ako pogledaš i kod mene na slici je 5 manjih porcija i posebno mi je drago da ti se dopao. Od srca ti hvala i u zdravlje da vam je.
Избришиuh predivno i dekoracija i sve
ОдговориИзбришиHvala Biljana..
ИзбришиBaš zvuči interesantno po načinu pripreme
ОдговориИзбришиDraga mioja, ovo je odlična poslastica..ti imaš tvoje domaće koke pa možešp napraviti sa tvojim domaćim jajima..Hvala ti puno i pozdrav za vas...
ИзбришиOvo bilježim jer je zaista odlično. Gotove pudinge uopće ne kupujem, ali domaći kao ovaj su super!
ОдговориИзбришиHvala ti puno...ja tako retko kupujem puding, a volim kremaste poslastice..ovo je izuzetno lako da se naporavi, a vrlo ukusno. Topli pozdrav.
ИзбришиDivan puding Zorice sigurna sam da je vrlo lijep I osvjezavajuci ..
ОдговориИзбришиNe znam da li bolje kuvate ili bolje fotografisete
ОдговориИзбришиHvala vam puno.
ОдговориИзбриши