Vrlo često jedemo ovakve supe, brzo se naprave a još brže pojedu...ovo je idealno za sve ljubitelje hrane bez termičke obrade....ima vas, koji volite avocado u bilo kom obliku, mi smo jedni od tih, i vas, koji nema šanse da bi ga probali....na vama je da li ćete probati da ga zavolite..ja sam sasvim slučajno počela da jedem avocado i to u kasnim godinama..
Sastojci: 2 veća avokada, 100 ml pavlake za kuvanje, sok od 1 limuna, 200 ml vruće supe, 2 kašike belog vina, beli biber i so, 50 g mladog sira ( ricotta ) 1 kašika kisele pavlake
Priprema: Rikotu sir i kiselu pavlaku sjediniti zajedno u kremastu masu, posoliti vrlo malo.
Avocado raseći na pola, izvaditi košticu i izvaditi "meso" iz ljuske.
Staviti u blender, dodati krem za kuvanje, limunov sok, belo vino, ( ko želi, može da izostavi vino ) vruću supu, pobiberiti i posoliti i samleti sve zajedno. Ako volite ređu supu, dodati još temeljca.
Sipati u manje posudice ili čaše, sipati po malo kreme od rikote i pavlake, posuti iseckanim peršunom ili korijanderom i poslužiti sobne temperature.
Prijatno!!!!!
Priprema: Rikotu sir i kiselu pavlaku sjediniti zajedno u kremastu masu, posoliti vrlo malo.
Avocado raseći na pola, izvaditi košticu i izvaditi "meso" iz ljuske.
Staviti u blender, dodati krem za kuvanje, limunov sok, belo vino, ( ko želi, može da izostavi vino ) vruću supu, pobiberiti i posoliti i samleti sve zajedno. Ako volite ređu supu, dodati još temeljca.
Sipati u manje posudice ili čaše, sipati po malo kreme od rikote i pavlake, posuti iseckanim peršunom ili korijanderom i poslužiti sobne temperature.
Prijatno!!!!!
Divota, obožavam avokado i ovo bilježim. Kod tebe uvijek ima divnih recepata. Kulinarske sestre, pa to je!:))
ОдговориИзбриши