Puno sam čitala kako je najbolje sačuvati sremuš za duže vreme, nema puno načina, ali ima nekoliko. Ja sam jedan deo napravila sa puterom a njega možete koristiti na razne načine; namazati na hleb, staviti preko skuvanog povrća na pari, na parčetu mesa sa grila, u pastu i kako već volite...meni je ovo bio idealan doručak na parčetu toplog domaćeg hleba.
Sastojci: 450 g neslanog putera, 200 g sremuša, košer soli, sveže mleveni biber
Priprema: Sremuš očistiti, oprati i osušiti.
Zaviti u rolnicu i sitno iseći na rezanca a onda još iseckati rezanca da dobijete što sitniji sremuš.
Zaviti u rolnicu i sitno iseći na rezanca a onda još iseckati rezanca da dobijete što sitniji sremuš.
Puter umutiti ili izghnječiti viljuškom, dodati sremuš, so i biber i sjediniti sve zajedno.
Ostaviti jedan deo da jedete odmah namazan na hleb a ostatak staviti na pek papir ili providnu foliju i zaviti kao kobasicu.Ostaviti da se stegne.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар