недеља, 3. мај 2020.

Pohovane sarmice od paprika

Mi paprike volimo na svaki mogući način i pre neki dan, dok sam tražila nešto po zamrzivaču naletim na 6 zamrznutih paprika, uh baš su mi dobro došle.
Današnji ručak bez mesa, pa ko voli sir, voleće i ovo.


Sastojci :  6 većih ispečenih paprika, 250 g mešavine sira po vašem ukusu ( kod mene je feta, rikota, pressed cottage i mešavina izrendanih italijanskih sireva ) so i biber po ukusu a ako želite, možete dodati i malo svežih začinskih biljkica po vašem ukusu
Za paniranje:  2 umućena jaja, krupnijih i sitnijih samlevenih  badema, 4 kašike brašna, so i biber

Priprema:  Upotrebite sireve koje vi volite ali da ne bude više od 250 g.
Ja sam koristila oko 50 g kremastu fetu, 2 pune kašike rikota sir, 50 g mešavinu italijanskih sireva, koji izgleda ovako...


i pressed cottage cheese, koji izgleda ovako;


možda bi to bio neki naš mladi sir, izmrviti sireve, po želji možete dodati sveže začinske biljkice, so i biber  ( svi sirevi, osim fete su neslani pa posolite onoliko koliko volite da vam je slano ) i sve to sjedinite.

Moje paprike su već bile očišćene, a vi ako treba očistite paprike od ljuske i semenke i ostavite ih u đevđir da se ocede.

Pripremite 4 tanjira, u jedan sipati brašno u koje ćete dodati malo soli i izmešajte, u drugi umutite jaja sa malo soli i ostavite na stranu a u treći stavite krupnije i sitnije samleven badem. Ako nemate badem možete da koristite bele hlebne mrvice, takozvane panko mrvice ili obične hlebne mrvice.
Ako koristite mrvice dodajte u njih kašiku dve mlevenih badema, a ako ih nemate dodajte sitno izrendan parmezan sir i izmešajte.


Paprike prstima raseći na sredinu da je paprika što veća, na početku staviti jednu dobro punu kašiku mešavine sireva ( raspodelite sir da imate za 6 paprika ) i zaviti ih u rolnicu, kao što zavijate sarme. ( ako je potrebno očistite višak semenki sa paprika.
Stavljati zavijutke na tanjir dok ne završite sa svim paprikama.

Tako pripremljene paprike prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u badem. Oblikujte ih rukom i ostavite da odstoje pola sata.

Uzeti vatrostalni pekač, prekriti pek papirom i naređati sarmice.
Ako imate sprej za pečenje poprskati ih a ako ne prelite sa vrlo malo ulja.

Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 20 minuta i kad su porumenele ( ako nisu, peći ih malo duže ili malo kraće ) izvaditi i okrenuti sarmice i još jednom poprskati sprejom za pečenje.
Ako se ne poprskaju, biće taj deo poha baš suv a svi znamo koliko su sočne paprike koje se ispohuju.

Ko želi, ove paprike može da ispohuje i u tiganju, na klasičan način, ali će biti puno masnije. Izbor je vaš.

Pečene paprike izvaditi na tanjir, posuti seckanim peršunom i poslužiti po vašem izboru.
Kod nas je bila mešavina grčkog jogurta sa čenom propasiranog belog luka sa malo peršuna.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар