Mogu da vam budu sitni zalogaji, predjelo ili lagana večera, izbor je vaš....nama je bila užina.
Sastojci:
500 g šampinjona2 do 3 čena pasiranog belog luka
sok od 1 limuna
pola kašičice italijanskog začina ( origano, ruzmarin i majčina dušica )
po ukusu so i biber
50 ml vode
30 ml maslinovog ulja
sitno iseckan peršun
rustični hleb
sir po izboru
Priprema:
Šampinjone oprati i odseći malo donji deo od drške.
Iseckati ih na sitne kockice.Staviti u zdelu, dodati isceđen sok od limuna, vodu, so i biber, ispasirani beli luk ( ovde korigujte koliko vi volite beli luk, ja volim više i stavljam baš velike čenove ) italijanski začin, iseckan peršun i sve dobro promešati.
Pokriti i ostaviti u frižider najmanje sat vremena da se šampinjoni mariniraju.
Pre nego što ćete poslužiti, istostirati hleb, posuti sa sirom po vašem izboru ( može i bez sira ) sipati sa kašičicom marinirane šampinjone, posuti sa malo tučene paprike ( može ljuta ) i poslužiti sa pivom ili nekim belim vinom.
Salatu možete poslužiti uz roštilj ili neko pečeno meso, ili ovako kao što sam je poslužila ja.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар