четвртак, 14. мај 2020.

Lemon - Blueberry Zucchini Cake

Kolač je pravljen sa tikvicom, borovnicama i limunom....jednostavno se topi u ustima a tikvica se i ne oseti u testu, pa ako hoćete da deci date povrće da pojedu a da ne znaju da su ga jeli, možete i na ovaj način.


Sastojci:  300 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, prstohvat soli, 2 jaja, 150 g šećera, 1 kesica vanilinog šećera, 125 ml tečnog jogurta, 125 ml ulja, sok i korica od 1 limuna, 250 g borovnica, 100 g izrendane tikvice

Priprema:  Uključiti rernu da se greje na 175°C bez ventilatora.
Brašno, so i prašak za pecivo prosejati i ostaviti na stranu.
Tikvicu izrendati i ostaviti na stranu.
Limunovu koricu narendati na sitnu strana i iscediti limun i ostaviti na stranu.
Borovnice oprati, osušiti i posuti jednom kašikom brašna i sve dobro izmešati.

Jaja, šećer i vanilu umutiti žicom, dodati jogurt, sjediniti žicom, dodati ulje i opet sjediniti, dodati sok i koricu limuna i sjediniti i na kraju dodati brašno i to sjediniti žicom, samo da sve bude mokro, nemojte puno mutiti jer ćete dobiti kolač koji nije vazdušast, dodati izrendanu tikvicu ( ako dajete deci da vas ne pitaju šta je to zeleno unutra, jer ja moju nisam ljuštila, vi je možete i oljuštiti ) i sve to, nežnim pokretima sjediniti sa testom.
Na kraju dodati borovnice i spatulom, nežnim pokretima, sjediniti s testom.

Kalup veličine 10cm X 30cm ili sličnih veličina dobro isprskati sprejom za pečenje, ili premazati uljem pa prekriti pek papirom i sipati kašikom gusto testo.
Peći u zagrejanoj rerni oko 50 do 55 minuta. Kad vam bude 50 minuta pečeno, probajte čačkalicom u sredini testa da li je pečeno.


Pečeni kolač ostaviti 5 minuta u kalupu pa ga polako izvrnuti na žicu i ostaviti da se ohladi.
Kolač možete preliti tako što ćete sjediniti kašiku limunovog soka sa 3 do 4 kašike šećera u prahu ili samo posuti prah šećerom.


Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар