Kolač je pravljen sa tikvicom, borovnicama i limunom....jednostavno se topi u ustima a tikvica se i ne oseti u testu, pa ako hoćete da deci date povrće da pojedu a da ne znaju da su ga jeli, možete i na ovaj način.
Sastojci: 300 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, prstohvat soli, 2 jaja, 150 g šećera, 1 kesica vanilinog šećera, 125 ml tečnog jogurta, 125 ml ulja, sok i korica od 1 limuna, 250 g borovnica, 100 g izrendane tikvice
Priprema: Uključiti rernu da se greje na 175°C bez ventilatora.
Brašno, so i prašak za pecivo prosejati i ostaviti na stranu.
Tikvicu izrendati i ostaviti na stranu.
Limunovu koricu narendati na sitnu strana i iscediti limun i ostaviti na stranu.
Borovnice oprati, osušiti i posuti jednom kašikom brašna i sve dobro izmešati.
Brašno, so i prašak za pecivo prosejati i ostaviti na stranu.
Tikvicu izrendati i ostaviti na stranu.
Limunovu koricu narendati na sitnu strana i iscediti limun i ostaviti na stranu.
Borovnice oprati, osušiti i posuti jednom kašikom brašna i sve dobro izmešati.
Jaja, šećer i vanilu umutiti žicom, dodati jogurt, sjediniti žicom, dodati ulje i opet sjediniti, dodati sok i koricu limuna i sjediniti i na kraju dodati brašno i to sjediniti žicom, samo da sve bude mokro, nemojte puno mutiti jer ćete dobiti kolač koji nije vazdušast, dodati izrendanu tikvicu ( ako dajete deci da vas ne pitaju šta je to zeleno unutra, jer ja moju nisam ljuštila, vi je možete i oljuštiti ) i sve to, nežnim pokretima sjediniti sa testom.
Na kraju dodati borovnice i spatulom, nežnim pokretima, sjediniti s testom.Peći u zagrejanoj rerni oko 50 do 55 minuta. Kad vam bude 50 minuta pečeno, probajte čačkalicom u sredini testa da li je pečeno.
Нема коментара:
Постави коментар