субота, 2. мај 2020.

Garlic Confit

Da li ste ikad pekli beli luk u ulju? Peče se na tihoj temperaturi u rerni, ali kad je ispečen, maže se na hleb kao puter. Ulje koristite za salate, preliti preko hleba pa ispeći u rerni i praviti brusketice... Poslužiti sa hlebom.


Sastojci:  6 glavica belog luka, 6 grančica timijana, 3 mala listića lovorovog lista, 2 do 3 suve ljute papričice, 500 ml čistog maslinovog ulja

Priprema:  Beli luk očistiti i staviti u vatrostalnu posudu.
Dodati suve ljute papričice, grančice timijana i lovorov list, preliti maslinovim uljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 125°C oko 90 minuta.


Ispečen beli luk izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi pa hladno sipati u teglu.
Zatvoriti i ostaviti u frižider a kad ga koristite koristite ga sobne temperature.
Takođe ovako pečeni luk možete umutiti sa puterom i poslužiti namazano na topli hleb.
Ukus ovog luka je izuzetno lep i možete ga jesti bez bojazni da će ljudi bežati od vas.


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар