Sastojci: 200 g suvih kajsija, 130 g belih čokoladnih suzica, 200 g kondenzovanog mleka, 100 g sitnijeg kokosa + za valjanje kuglica
Priprema: U multipraktik staviti suve kajsije i samleti ih da je sitnije sanleveno.. Ako su puno suve, potopite ih desetak minuta u vrelu vodu, dobro ocediti i osušiti od viška vode
Naše suve kajsije su ovde vrlo meke i meni nije bilo potrebno da ih potapam u vodu.
Naše suve kajsije su ovde vrlo meke i meni nije bilo potrebno da ih potapam u vodu.
Dodati belu čokoladu suvim kajsijama i samleti sve zajedno ali da imate komadiće čokolade, da se čokolada oseti kad jedete bombice.
Na kraju dodati kondenzovano mleko i kokos i sjediniti sve zajedno.
Ostaviti u frižider da se masa stegne i ukusi sjedine.U slučaju da vam masa nije dovoljno gusta, dodati još malo kokosa.
Ruke blago ovlažite vodom, vaditi kuglice kolike vi volite da su vam velike ( moje su svaka 15 g ) i rukama oblikovati kuglice.
Нема коментара:
Постави коментар