Sastojci: 1.125 ml mleka, oko 12 očišćenih suvih urmi, 10 do 12 badema, cimet
Priprema: Samleti bademe na malo krupnije. Bademi mogu da budu blanširani a i ne moraju.
U blender sipati 250 ml hladnog mleka, dodati bademe i samleti, dodati očišćene urme te i njih samleti da dobijete gustu masu. ( u slučaju da se teško melje, dodati još mleka )
U blender sipati 250 ml hladnog mleka, dodati bademe i samleti, dodati očišćene urme te i njih samleti da dobijete gustu masu. ( u slučaju da se teško melje, dodati još mleka )
Preostalo mleko sipati ( možete da koristite mleko koje vi volite, badem, kokos, obično mleko ) u blender da razredite masu i sve to sipati u šerpicu i kuvati na tihoj temperaturi dok se malo ne zgusne, što znači da višak tečnost malo ispari. Povremeno promešajte jer se badem i urme spuste na dno šerpe i lako može da zagori.
Sipati u šolje, posuti sa malo cimeta i poslužiti toplo.
Ja sam u moju čašu dodala i collagen u prahu, jer sam zaista stavila sebi u zadatak da ga moram popiti svaki dan, bez da i jednom preskočim.Uživajte i vi sa vašom decom u ovom napitku.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар