петак, 3. фебруар 2023.

Šareni pilav

Idealan ručak, koji može biti sa mesom ili bez.


Sastojci: 300 g pirinča, 2 glavice crnog luka, 2 mesnate crvene paprike, 2 čena belog luka, 2 paradajza, 250 g šampinjona, 100 g maslina, peršun,so, biber, ulje za prženje

Priprema:  Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk da bude staklast, dodati šampinjone, koje ste isekli na četvrtine,paprike, koje ste isekli na kockice i beli luk, koji ste sitno iseckali i dinstati na umerenoj temperaturi, povremeno mešajući.
Kad povrće počne da omekšava umešati očišćen i opran pirinač, dodati šolju tople vode ( ili ako dodajete meso, supu u kojoj se meso kuvalo ) i ostaviti da se i dalje kuva.

Jelo posle petnaestak minuta posoliti, pobiberiti dodati masline i ako dodajete kuvanu piletinu, dodati i nju , sve preručiti u vatrostalnu posudu i naliti sa još jednom šoljom vode ili supe.
Odozgo poređati paradajz isečen na kolutove i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok vam sva tečnost ne uvri.
Pečeno jelo poslužiti toplo i posuti ga sa sitno iseckanim peršunom.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар