Priprema: Oprati peršun i osušiti od viška vode. Iskidati listiće i možete ostaviti mlade stabljike.
Limunovu koricu izrendajte i iscedite sok iz limuna.
U multipraktik staviti peršunovo lišće zajedno sa mladim drškicama, dodati polovinu izrendane limunove korice i 2 kašike soka, parmezan sir, blanširane bademe i sveže samleven biber.( onoliko kolikovi volite ) Pulsirati samo dok se sve sjedini i izmeša
Dodavati maslinovo ulje u tankom mlazu dok ne dobijete finu masu, da nema krupnih parčića badema i tek na kraju dodati soli, ne treba više od 1/4 kašičice.
Sipati pesto u teglicu, preliti maslinovim uljem, zatvoriti i čuvati u frižideru do upotrebe.
Ja sam pesto pravila dok se pasta kuvala.
Limunovu koricu izrendajte i iscedite sok iz limuna.
U multipraktik staviti peršunovo lišće zajedno sa mladim drškicama, dodati polovinu izrendane limunove korice i 2 kašike soka, parmezan sir, blanširane bademe i sveže samleven biber.( onoliko kolikovi volite ) Pulsirati samo dok se sve sjedini i izmeša
Dodavati maslinovo ulje u tankom mlazu dok ne dobijete finu masu, da nema krupnih parčića badema i tek na kraju dodati soli, ne treba više od 1/4 kašičice.
Sipati pesto u teglicu, preliti maslinovim uljem, zatvoriti i čuvati u frižideru do upotrebe.
Ja sam pesto pravila dok se pasta kuvala.
U veću šerpu sipati vodu, pustiti da provri, dodati kašičicu soli i pastu i kuvati po uputstvu proizvođača.
Pred kraj kuvanja dodati smrznuti grašak, ali nemojte da vam grašak i pasta budu prekuvani.Ocediti od vode.
Ako želite da pripremite ovo jelo za vreme posta samo zamenite prmezan sa nekim posnim kaćkavaljem.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар