понедељак, 6. фебруар 2023.

Pasta sa pestom od peršuna i badema

Ovo je recept kad nam treba ručak na brzinu. Pesto možete napraviti i ranije i kasnije samo skuvati pastu, dodati pesto i ručak je tu....meni je ovo idealno za dane kad ne jedem meso...


Sastojci: 400 g paste po vašem izboru, 1 velika ili 2 manje vezice peršunovog lišća, 1 svež limun, 25 g sveže izrendanog parmezana, 2 do 3 čena belog luka, 30 g blanširanih badema, 65 ml dobrog maslinovog ulja, po ukusu so i sveže samleven biber, 1oo g smrznutog graška, tucana paprika, izrendan parmezan sir

Priprema: Oprati peršun i osušiti od viška vode. Iskidati listiće i možete ostaviti mlade stabljike.
Limunovu koricu izrendajte i iscedite sok iz limuna.

U multipraktik staviti peršunovo lišće zajedno sa mladim drškicama, dodati polovinu izrendane limunove korice i 2 kašike soka, parmezan sir, blanširane bademe i sveže samleven biber.( onoliko kolikovi volite ) Pulsirati samo dok se sve sjedini i izmeša
Dodavati maslinovo ulje u tankom mlazu dok ne dobijete finu masu, da nema krupnih parčića badema i tek na kraju dodati soli, ne treba više od 1/4 kašičice.
Sipati pesto u teglicu, preliti maslinovim uljem, zatvoriti i čuvati u frižideru do upotrebe.
Ja sam pesto pravila dok se pasta kuvala.

U veću šerpu sipati vodu, pustiti da provri, dodati kašičicu soli i pastu i kuvati po uputstvu proizvođača.
Pred kraj kuvanja dodati smrznuti grašak, ali nemojte da vam grašak i pasta budu prekuvani.
Ocediti od vode.

U pastu dodati pripremljen pesto, ja sam iskroristila celu količinu jer volim da imam više pesto, izmešajte i poslužite uz ekstra izrendanog parmezana i po želji posuti tucanom paprikom ili posuti sa ostatkom limunove korice.

Ako želite da pripremite ovo jelo za vreme posta samo zamenite prmezan sa nekim posnim kaćkavaljem.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар