( ne volim hladno pečenje )
Sastojci: 450 g cherry paradajza, 250 g kuvanog kukuruza šećerca, 2 veća avokada ili 3 manja, pola glavice ljubičastog luka, 2 pune kašike sitnije seckanog korijandera, 30 ml maslinovog ulja, 2 do 3 kašike svežeg soka limete, 2 do 3 čena pasiranog belog luka, po ukusu so i biber
Priprema: Kukuruz možete da koristite svež, koji ste prehodno skuvali, smrznut ili iz konzerve koji ćete ocediti i isprati hladnom vodom.
Ja sam koristila smrznut i skuvala sam ga prvo, procedila i isprala pod mlazom hladne vode da se ohladi.
Staviti kukuruz u veću zdelu.
Ljubičasti luk preseći na pola, oljuštiti i iseći tu polovinu na još pola,iseći na tanke režnjeve.
Cherry paradajz oprati, osušiti i preseći na pola.
Iscediti limete, trebaće vam oko 1 do 2 limete da biste dobili 2 do 3 kašike soka.
Korijander oprati, odvojiti listiće i nežne drškice i sve iseckati na sitnije.
Avokado preseći na pola, izvaditi košticu i preseći još na pola.Prstima oljuštiti koricu i iseći na manje polumesece.
Sve to staviti u zdelu sa kukuruzom.
Ja sam koristila smrznut i skuvala sam ga prvo, procedila i isprala pod mlazom hladne vode da se ohladi.
Staviti kukuruz u veću zdelu.
Ljubičasti luk preseći na pola, oljuštiti i iseći tu polovinu na još pola,iseći na tanke režnjeve.
Cherry paradajz oprati, osušiti i preseći na pola.
Iscediti limete, trebaće vam oko 1 do 2 limete da biste dobili 2 do 3 kašike soka.
Korijander oprati, odvojiti listiće i nežne drškice i sve iseckati na sitnije.
Avokado preseći na pola, izvaditi košticu i preseći još na pola.Prstima oljuštiti koricu i iseći na manje polumesece.
Sve to staviti u zdelu sa kukuruzom.
U sok od limete dodajte maslinovo ulje, so i biber i blago umutite i prelite preko povrća.
Nežno promešati da se sve sjedini i poslužiti.
Može da vam bude kompletan lagani ručak ili prilog uz meso sa roštilja.
Nežno promešati da se sve sjedini i poslužiti.
Može da vam bude kompletan lagani ručak ili prilog uz meso sa roštilja.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар