среда, 22. фебруар 2023.

Vegan Sloppy Joes

Meni je ovo fantastična kombinacija za posni sloppy joes...


Sasatojci: 2 kašike maslinovog ulja, 1 osrednja glavica sitno iseckanog crnog luka, 2 čena ispasiranog belog luka, 1 crvena babura paprika, 450 g šampinjona, 1 manji plavi patlidžan, po ukusu so i biber, 2 kašike paradajz pire, 1 kašika chili u prahu****, po 1 kašičica cumin, dimljena paprika, suvi origano, 125 ml vina ili vode, 1 kašičica sirćeta, konzerva od 425 g iseckanog paradajza, 1 kašičica braon šećera, 1 kašika Worcestershire sos, zemičke

Priprema:  U dublji i veći tiganj zagrejati ulje i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga oko 5 do 6 minuta dok ne postane staklast, dodati beli luk i pržiti dok samo ne zamiriše.
Za to vreme, očistiti šampinjone, iseći ih na manje kockice, plavi patlidžan iseći na kockice ( ako je vaša vrsta od onih gorkih, iseći ranije, posoliti i ostaviti da ispusti svoju gorčinu, isprati pod mlazom hladne vode, osušiti )
Papriku očistiti, i iseći na manje kockice.
Sve to dodati u luk i pržiti sve zajedno oko desetak minuta ili dok vam povrće ne omekša a tečnost uvro.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Dodati paradajz pire, cumin, ****chili u prahu, ( dodati onoliko koliko volite da vam je ljutkasto ) dimljenu papriku i origano, promepšati i pržiti sve zajedno samo jedan minut.
Sipati vino, ko ne voli ukus vina može i obična voda ili povrtni temeljac, sirće, paradajz iz konzerve, braon šećer i worcestershire sos, smanjiti temperaturu i pustiti da se polako krčka.
Kad počne da krčka, smanjiti temperaturu na minimum, polu poklopiti i ostaviti da se tako krčka oko pola sata ili dok vam skoro sva tečnost ne ispari a masa bude dovoljno gusta.
Povremeno promešajte.
Probati za začine i ako je šta potrebno, dodajte.
Ako vam paradajz nije kiseo, onda ne morate dodavati kašičicu šećera, ostavite to za kraj.

Kajzericu raseći na pola, staviti povrće preko i zatvoriti sa gornjim delom kajzerice.
Može da se posluži i na hleb ili sipati na tanjir pa jesti viljuškom.
Mislim da vam ovde prilog nije potreban.


Prijatno!!

Нема коментара:

Постави коментар