Priprema: U dublji i veći tiganj zagrejati ulje i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga oko 5 do 6 minuta dok ne postane staklast, dodati beli luk i pržiti dok samo ne zamiriše.
Za to vreme, očistiti šampinjone, iseći ih na manje kockice, plavi patlidžan iseći na kockice ( ako je vaša vrsta od onih gorkih, iseći ranije, posoliti i ostaviti da ispusti svoju gorčinu, isprati pod mlazom hladne vode, osušiti )
Papriku očistiti, i iseći na manje kockice.
Sve to dodati u luk i pržiti sve zajedno oko desetak minuta ili dok vam povrće ne omekša a tečnost uvro.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Za to vreme, očistiti šampinjone, iseći ih na manje kockice, plavi patlidžan iseći na kockice ( ako je vaša vrsta od onih gorkih, iseći ranije, posoliti i ostaviti da ispusti svoju gorčinu, isprati pod mlazom hladne vode, osušiti )
Papriku očistiti, i iseći na manje kockice.
Sve to dodati u luk i pržiti sve zajedno oko desetak minuta ili dok vam povrće ne omekša a tečnost uvro.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Sipati vino, ko ne voli ukus vina može i obična voda ili povrtni temeljac, sirće, paradajz iz konzerve, braon šećer i worcestershire sos, smanjiti temperaturu i pustiti da se polako krčka.
Kad počne da krčka, smanjiti temperaturu na minimum, polu poklopiti i ostaviti da se tako krčka oko pola sata ili dok vam skoro sva tečnost ne ispari a masa bude dovoljno gusta.
Povremeno promešajte.
Probati za začine i ako je šta potrebno, dodajte.
Ako vam paradajz nije kiseo, onda ne morate dodavati kašičicu šećera, ostavite to za kraj.
Može da se posluži i na hleb ili sipati na tanjir pa jesti viljuškom.
Mislim da vam ovde prilog nije potreban.
Prijatno!!
Нема коментара:
Постави коментар