Priprema: Karfiol očistiti, oprati i iskidati na cvetove.
Velike cvetove iskidajte na sitnije i staviti u multipraktik i samleti da bude veličine kao zrno pirinča.Ako je potrebno uraditi iz nekoliko puta.
Sipajte u manji tanjirić. Na tom istom tiganju istostirajte pinjole samo da blago porumene, dodajte ih tamo gde je susam i u taj isti tanjir dodajte semenke curokata.
Supati vrlo malo ulja u tiganj i ispržiti semenke suncokreta i bundeve, stalno mešajući, ali pazite da vam ne izgore semenke, već vrlo blago da porumene.
Očistiti nar.Sve začinske biljke operite i iskidajte samo listiće te ih iseckajte što sitnije možete.
Beli luk očistiti i iseckati što sitnije možete.
Mladi luk očistiti, oprati i iseckati vrlo sitno.
Sve sastojke staviti u veću zdelu.
Posebno umutiti limunov sok, ulje koje koristite, so i sveže samleven biber i preliti preko salate, pažljivo promešati, probati da li je šta potrebno i poslužiti odmah.Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар