Priprema: Uključiti rernu na 185°C i žicu staviti na sredinu rerne i ostaviti da se zagreje. Dok se rerna greje, pripremiti premaz.
U manju šerpicu, staviti pasirani beli luk, tucanu papriku, sok od limete, so, krupno mleveni biber i med i zagrevati na tihoj temperaturi i kuvati sve zajedno dok ne dobijete gustu tečnost za 1 kašiku.
Dodati 1 kocku hladnog putera i skloniti sa ringle i okretati polako šerpicu da se puter otopi, vratiti nazad na ringlu za nekoliko sekundi pa dodati i drugu kocku putera, skloniti sa ringle i okretati šerpicu da se puter otopi.
Kad je sav puter otopljen skloniti sa ringle.
U manju šerpicu, staviti pasirani beli luk, tucanu papriku, sok od limete, so, krupno mleveni biber i med i zagrevati na tihoj temperaturi i kuvati sve zajedno dok ne dobijete gustu tečnost za 1 kašiku.
Dodati 1 kocku hladnog putera i skloniti sa ringle i okretati polako šerpicu da se puter otopi, vratiti nazad na ringlu za nekoliko sekundi pa dodati i drugu kocku putera, skloniti sa ringle i okretati šerpicu da se puter otopi.
Kad je sav puter otopljen skloniti sa ringle.
Ribu oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Možete je peći u celom komadu, ja sam isekla na 3 parčeta.Ribu staviti na alu foliju dovoljno veliku da možete da ušuškate ceo komad ali da vam marinada nigde ne iscuri.
Kašikom ili četkicom premazati sa marinadom celu ribu,posuti cuminom, izrendanom koricom limete i ljutom dimljenom paprikom i zatvoriti alu foliju svuda okolo da se napravi džep od alu folije.
Dužina pečenja lososa puno zavisi i od debljine ribe, ali pazite, ova vrsta ribe ne sme da se prepeče, jer će onda biti suva i bez mnogo ukusa.
Na mojoj gornjoj slici možete da vidite da je riba ispečena baš onako kako bi trebalo da bude pečena.
Izvaditi iz rerne, posuti seckanim peršunom ili korijanderom i poslužiti odmah sa onim sa čim vi volite da poslužite.
Ja najviše volim da poslužim sa kuvanim pirinčom ili krompirom.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар