Kod nas su ovakve čorbice vrlo često na stolu, zdrave a zasitne i što je najvažnije, brzo se naprave a još brže pojedu.
Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja, 1 manja glavica crnog luka, 1 do 2 čena belog luka, 450 g cvetića brokula, oko 400 g skuvanog pasulja, 750 ml do1 l vode ili povrtne supe, po ukusu so i biber, Parčići tostiranog hleba, zatar začin, semenke suncokreta, ljuta tucana pprika
Priprema: U šerpu zagrejati ulje dodati sitno iseckan crni luk, posoliti vrlo malo i pržiti dok luk ne oekša, dodati beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše.
Brokoli očistiti pa ako koristite sa drškom, očistite i njih i iseckati ih na sitnije komadiće ( ja ih nikad ne bacam, nekada ih pojedemo sveže nekad, kao ovog puta, iskoristim za jelo koje pripremam ) i staviti u šerpu, dodati skuvan pasulj ( ja koristim iz konzerve bez dodatka soli ) , naliti sa vodom ili povrtnom supom ili dodati povrtnu kocku za supu, poklopiti i kuvati samo dok brokoli ne omekša.
Štapnim mikserom ili u blenderu, samleti u glatku masu, gustinu odredite po vašem ukusu, posoliti i pobiberiti po ukusu.
Parčiće hleba istostirati, po želji možete saviti neki lako topljivi sir preko i zagrejati u rerni samo da se otopi, posuti zatar začinom ili semenkama suncokreta, susamom, sveže samlevenim biberom, preliti sa malo maslinovog ulja, posuti svežim začinskim biljkicama po vašem izboru i poslužiti toplo.
Umesto pasulja može da se koristi skuvana heljda, skuvana kinoa, ječam, slanutak / leblebija...ili šta god vam padne na pamet..
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар