Sastojci: 225 g brašna, 8 g praška za pecivo, 30 g šećera, 2 g soli, 120 g kisele pavlake, 180 ml mleka, 2XL jajeta, 1 kašičica vanilinog ekstrakta, 1 kašičica izrendane korice od limuna, 2 dobro zrele banane + za posluživanje, javorov sirup, nesoljeni puter
Priprema: U jednu zdelu izmešati brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
U drugu zdelu umutiti sve zajedno; jaja, kiselu pavlaku, mleko, vanilu i izrendanu koricu limuna. Po želji, možete belanca umutiti posebno pa ih kasnije sjediniti sa ostalim sastojcima.Dodati suve sastojke u zdelu sa jajima i izmešatoi samo da se sve sjedini.
U drugu zdelu umutiti sve zajedno; jaja, kiselu pavlaku, mleko, vanilu i izrendanu koricu limuna. Po želji, možete belanca umutiti posebno pa ih kasnije sjediniti sa ostalim sastojcima.Dodati suve sastojke u zdelu sa jajima i izmešatoi samo da se sve sjedini.
Sipati onoliko malih palačinko koliko može da stane u tiganj, ali da ima dovoljno mesta da se palačinke okrenu.
Pržiti oko 2 do 3 minuta ili dok vam se ne pojave mehurići odozgore, okrenuti i pržiti još jedan minut. Pržiti na osrednjo tihoj temperaturi i pazite da vam ne izgore.
Izvaditi palačinke i obrisati kuhinjskim papirom tiganj. Dodati opet puter i pržiti palačinke, dok imate materijala.Ja sam dobila 8 palačinki i dve su dovoljne po osobi.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар