субота, 16. септембар 2017.

Osvežavajuću vočni kompot

Voće mnogo volimo i možemo da ga jedemo uvek....ovih dana sam kuvala po receptima naše chefice blues40 i jedan od njih je bio i ovaj kompot, koji nas je zaista osvojio i želela bih da podelim ovaj recept sa vama, pa probajte ga i vi.


Sastojci:1. 25l  vode ili soka od nekog voća, 100 g šećera,ili po ukusu,100 do 150 g smrznutih višanja, 1 kesica praška za puding ( vanila, kokos, banana ) sveže voće po vašem ukusu ( breskve, višnje, trešnje, banane, pomorandže, jabuke, kruške )

Priprema: Sipati 1 l vode i šećer u šerpu i pustiti da provri.
Ako koristite smrznute višnje, prvo ih odmrznite i ako nisu očišćene od koštica, očistite ih a ako jesu, staviti ih zajedno sa vodom i šećerom ( ne morate ih odmrzavati pre toga ) i pustite da provri  i baci nekoliko ključeva. Pokupiti penu.

U ostatak tečlnosti razmutiti puding koji koristite.Ja sam koristila puding od vanile. Sipati u šerpu sa voćem i kuvati, stalno mešajući samo dok ne počne da se zgušnjava.
Ova masa neće biti gusta kao puding, više će vam izgledati kao želatinasta masa.
Mešajte da se malo prohladi.

Sipati u zdele ili posude, iz kojih želite da poslužite ovaj kompot. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi i tek onda staviti u frižider da se dobro rashladi.

Iseći voće po vašoj želji,ukrasiti preko kompota, staviti listiće sveže nane i poslužiti hladno.

Umesto vode možete da koristite sok od jabuka a u sok možete staviti kockice isečene jabuke ili koristiti sok od krušaka i kockice kruške..znači što god se vama sviđa. Ako koristite voće koje je mekše, pustite da tečnost prvo provri pa tek onda dodati kockice voća i neka se prokuva vrlo kratko, da se voće ne raspadne.
Količina šećera puno zavisi od tečnosti koju koristite, ako je voda, trebaće vam više, ako je sok, onda manje. Najbolje odredite po vašem ukusu.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар