уторак, 24. јул 2018.

Krmenadle u sosu od šampinjona i spanaća

Kad nemate puno vremena da pripremite ručak, evo vam ideja...

.
Sastojci:  4 krmenadle oko 2cm debljine, 2 kašike maslinovog ulja, po ukusu so i sveže samleven biber, 1 do 2 kašike putera, 250 do 300 g krupnije sečenih šampinjona, 125ml  pileće supe, pola kašičice oregna, pola kašičice timijana, 3 čena sitno iseckanog belog luka, 250 ml pavlake za kuvanje, 50 g izrendanog parmezanaš 100 g seckanog spanaća

Priprema:  Meso oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Posoliti i pobiberiti i po želji, posuti sa malo suvog začina za svinjetinu, ako stavljate suvi začin, oprezno sa solju.
U veći i dublji tiganj zagrejati maslinovo ulje i ispržiti krmenadle oko 6 minuta sa svake strane ( dužina prženja puno zavisi od debljine krmenadli ) ili dok ne počne da izlazi bezbojna tečnost iz njih.
Izvaditi krmenadle na tanjir i poklopiti ih.

U isti tiganj dodati 1 do 2 kašike putera i kad se otopi dodati šampinjone ( bele ili braon ) i pržiti ih oko 3 minuta dok malo ne porumene, dodati sitno iseckan beli luk i pržiti još 30 sekundi ili dok beli luk ne zamiriše.

Sipati pileću supu i sve dobro izgrebati sa dna tiganja i kuvati oko 2 minuta, dodati krem i kuvati sve zajedno još minut dva, na kraju dodati sitnije sečen spanać ( ja sam imala smrznut, koji je bio sitno iseckan i kad sam ga umešala u sos jedva da se video, parmezan i vratiti krmenadle u sos i kuvati sve zajedno još 1 minut.
Probati da li je potrebno još nešto od začina.


Poslužiti uz prilog po vašoj želji; pire krompir, kuvani pirinač, pasta i posuti sitno iseckanim peršunom.

Ja sam koristila odkoštane krmenadle, ali isto se mogu koristiti i sa koskom ili pileći karabataci ( ja bih koristila bez kožice )


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар