понедељак, 10. фебруар 2020.

Krema od griza

Mi griz jako volimo i pravim ga često, nekad ga jedemo hladno nekad toplo, zavisi od situacije.
Ovaj recept sam otkrila sasvim slučajno i jako mi se dopao, pravila sam ga već nekoliko puta i opet ću.
Može se napraviti sa dodatkom voćne salate ili voćnog preliva. Meni su obe kombinacije odlične.


Sastojci: 500 ml mleka, 100 g griza, 2 kašike šećera, ili po ukusu,  2 kesice vanilinog šećera, 200 ml pavlake za šlag i još mleka koliko je potrebno da se napravi glatka krema

Priprema:  Staviti mleko da se kuva, dodati šećer i vanilin šećer i kad mleko provri, u tankom mlazu sipati griz stalno mešajući žicom za mućenje da nemate grudvica. Kuvati nekoliko minuta dok se griz ne skuva i dobijete gustu masu.
Ostaviti da se ohladi.

U ohlađen griz dodati pavlaku od koje pravite šlag ( kod nas je to ovde whipping cream ) i štapnim mikserom umutiti u glatku kremu, dodati samo onoliko mleka koliko volite da vam je krema gusta / retka.

Sipati pripremljenu kremu u čaše i ostaviti da se dobro rashladi.

Voće po izboru, kod mene je prvi put mango i kivi, očistiti i iseći na manje kockice, preliti sa malo soka od limete.
Drugi put sam pravila voćni preliv od bresaka.

Pred služenje sipati voće ili preliv i poslužiti.


Prijatno!!

Нема коментара:

Постави коментар