уторак, 12. мај 2020.

Pasta s čevapima i povrćem

Ovo je odavno pojedeno a ja nikako da napišem recept, ne znam kako je sa vama, ali ja sam se totalno ulenjila što se tiče pisanja recepata, nekako mi više to ne ide a recepti se gomilaju.. Dan pre nego što sam pripremala ovo jelo pekli smo ćevape i jeli ih sa lukom i lepinjama i ostalo mi je 5 ćevapa, koji mi se nisu zamrzavali i od njih je nastalo ovo jelo, jer je bilo dovoljno za nas dvoje. ko želi, može uduplati sastojke i napraviti za više ljudi. Ručak za koji vam nije potrebno mnogo vremena.


Sastojci:  1 mala ljutika ili manja glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 crvena paprika babura, 5 većih čevapa, 100 g kukuruza šećerca, 100 g edamame ( sojinih bobica ) ili bob, 250 g paste po izboru, naribanog parmezana, peršun, tucana paprika

Priprema:  Staviti dosta vode da provri.
Dok voda se greje u veći tiganj staviti maslinovo ulje i dodati iseckanu ljutiku i propržiti da samo malo omekša, dodati papriku, koju ste isekli na deblje ali kraće trakice te i njih propržiti zajedno s lukom, dok paprika ne omekša, dodati ćevape, koje ćete da iskidate na manje parčiće i ispržiti sa lukom da porumeni, dodati kukuruz šećerac i edamame ili bob ( ja koristim svo povrće koje je smrznuto, ali ga isperem pod mlazom hladne vode da ga odmrznem ) i ispržiti sve zajedno samo da se povrće dobro zagreje i malo omekša, ali ne previše, posoliti i pobiberiti po ukusu.

U provrelu vodu staviti kašiku soli ( na svakih 100 g paste treba vam 1 l vode ) i tek onda dodati pastu po vašem izboru.
Kuvati po uputstvu proizvođača.
Ocediti skuvanu pastu, dodati u povrće, izmešati sve zajedno i dodati izrendani parmezan i seckani peršun i još jednom sve dobro izmešati.

Poslužiti toplo uz dodatak parmezana i tucane paprike.


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар