четвртак, 23. април 2020.

Topla salata od lisnatog kelja i orzo paste

Kad vam treba ručak na brzinu, može da bude samostalan obrok ili dodatak pohovanoj piletinu ili mesu po vašem izboru.


Sastojci:  1 konzerva od 540 g raznog pasulja ( bean medley ), 200 g orzo pasta, 1 veza lisnatog kelja ( može spanać ili medveđi luk ), 4 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, po ukusu so i biber, pola kašičice itlijanskog začina, 1 puna kašičica tucane ljute paprike

Priprema:  Sipati u šerpu vodu i pustiti da provri, kad provri dodati kašičicu soli, orzo pastu i kuvati 8 minuta ili dok pasta ne omekša.
Ocediti od vode i ostaviti na stranu.

Otvoriti konzervu sa pasuljem ( ako nemate ovaj pasulj može bilo koji pasulj ili naut / slanutak ) sipati u đevđir i isprati pod mnlazom hladne vode i ostaviti da se ocedi.

U šerpu sipati maslinovo ulje ili ulje koje koristite dodati sitno iseckan beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše.
Lisnati kelj dobro oprati, otresti od viška vode pa odstraniti drške. Listove iseckati na tanje trakice.
Dodati na proprženom belom luku i pržiti dok kelj ne omekša, dodati oceđenu pastu i pržiti sve zajedno samo nekoliko minuta i na kraju dodati ispran i oceđen pasulj i pržiti samo da se pasulj zagreje.
Po ukusu posoliti, pobiberiti, dodati italijanski začin ( ko želi može dodati i malo suvog začina ) i tucanu ljutu papriku ( ko ne voli da je pikantno može dodati običnu tucanu papriku ) promešati i poslužiti


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар