четвртак, 21. новембар 2024.

Mus od maskarpone i bele čokolade

 Nisam veliki ljubitelj ovakvih poslastica ali sam imala jednu mlađu osobu, koja obožava čokoladu u svakom mogućem obliku i naravno da sam želela da je počastim na najbolji način.


Sastojci: 200 g bele čokolade, 250 g maskarpone sira, 250 neutralne pavlake ( whip cream ) 50 g šećera u prahu

Priprema: Zagrejati neutralnu pavlaku, ali da ne provri, preliti preko čokolade, koju ste isekli na maanje komadiće, ostavite kratko da se čokolada malo zagreje od pavlake i onda mešajte dok se čokolada i pavlaka potpuno ne sjedine u glatku masu. . ( ja sam u ovu kremu dodala  mrvicu roze čokolade samo raadi boje ) Staviti u frižider da se krema stegne, oko sat vremena.

Tako ohlađenu kremu umutiti da dobijete penastu masu

Umutiti maskarpone sir sa šećerom u prahu da dobijete homogenu masu. Staviti to u kuvarsku kesu.

Pripremiti neke lepe čaše, iz kojih ćete poslužiti ovaj mus, prvo sipati masu od čokolade, preko istisnuti masu od mascarone kreme.

Po želji možete napraviti žele od malina ili jagoda, preliti preko gornjeg sloja i vratiti nazad u frižider da se dobro raashladi i poslužiti po vašem izboru. Ja sam posula sa kakaom u prahu i svežim voćem.


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар