Dok sam bila ativni član Coolinarike upoznala sam mnogo divnih ljudi sa kojima sam, manje ili više još uvek u kontaktu, tako da sam preko Coolinarike upoznala i ove divne ljude, sa kojima se čujemo preko mesengera a po neki put se i vidimo jer ne živimo baš blizu.
Jednom kad smo bili kod njih, Đurđica mi je poslala jedan od ovih divnih rolata, koji je odavno pojeden i ja sam zaboravila na njega, do pre neki dan, kad smo se ponovo čuli i potražim ja recept jer sam htela da napravim rolate za naš bake sale.
Mislim da sam ga sada prvi put probala i zaista me je oduševio, jer kolač nije skup da se napravi a dobije so dosta i što je najvažnije, može se zamrznuti i vaditi po potrebi.
Sastojci: 3 cela jaja, 200 g šećera, 230 g putera, 80 g čokolade za kuvanje i 2 velike kašike kakaa
i još: 200 g sitno iseckanih suvih smokava, ( može i suvo grožđe ) 200 g sitno iseckanih oraha i 200 g sitnije izlomljenog keksa, 3 lista manjih oblandi ili 2 veće
Priprema: Namokriti nekoliko krpa, ocediti od viška vode i zaviti 3 lista manjih oblandi. Ko želi može da koristi i veće. Meni je bolje manje jer ih mogu pokloniti pa tako imam više.
Orahe sitno iseckati, takodje i smokve ( ko ne voli smokve može i suvo grožđe ili urme ali meni se više sviđa sa suvim smokvama )
Keks staviti u kesu za zamrzivač pa oklagiom izlupati u sitnije komadiće ( lakše je za premazivanje oblande )
U šerpu sa debljim dnom staviti jaja, šećer, puter, isečen na kocke, čokoladu i kakao i na slaboj vatri mešati sve dok se sve ne otopi a za to vreme će se i jaja skuvati u toj kremi.
U kremu dodati suve smokve, sitnije seckane orahe i polomljen keks i sve dobro izmešati.
Нема коментара:
Постави коментар