среда, 4. децембар 2024.

Posni paprikaš na vodi

 Volim božićni post ali imam malo problema oko spremanja hrane "na vodi" ali uz božju pomoć i to se uradi...


Sastojci: 1 kg krompira, 3 šargarepe, 1 struk praziluka, 20 g šampinjona, 250 ml kuvanog pradajza, so, biber, suvi začin po ukusu, 10 g karfiola, ( ne mora ) peršun,

Priprema: Svo povrće očistiti i iseći na kockice po vašoj želji, karfiol iskidat na manje cvetiće, praziluk, samo beli i svetlo zeleni deo iseći na polumesece, šampinjone, ako su manji na polovine, akosu veći iseći na četvrtine.

U šerpu staviti svo povrće ( količina povrća i vrsta zavisi od vas šta trenutno imate u kući ) naliti sa vodom onoliko koliko želite da vam bude paprikaš gust, dodati kuvani paradajz i kuvati dok vam se povrće ne skuva. Ne treba vam više od 20 do 2 minuta. Posoliti, pobiberiti po ukusu.

Da zgusnute paprikaš izvadite kockice krompira, dodajte malo tečnosti iz šerpe i ispasirajte,vratite sve to nazad u šerpu i promešajte. Ja više volim da zgusnem jelo na ovaj način nego da dodajem brašno a vi uradite onako kako vi želite.

Probajte jelo da li je nešto potrebno, ja obično dodajem u moje jelo i punu ašičicu pirea od ljute paprike jer volim ljuto.

Posuti sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo uz domaći hleb.


Prijatno i u zdravlje da vam je ovaj post.

Нема коментара:

Постави коментар