Recept je preuzet još 2010 ili 2011 i u to vreme mnogo što šta nisam znala a od tada, za ovih 13 godina mnogo sam naučila i sada, ako me pitate, radije bih napravila vanil kremu sa žumancima nego puding od vanile, jer ipak znam šta ide u toj kremi.
Sastojci: 500 g lisnatog testa, 3 zumanca, 1 vanilin secer, 100-150 gr secera, 500 ml mleka, 1 puding od vanile, 1 instant zelatin fix, nekoliko kapi vanilinog ekstrakta, 1 kasika gustina, 200 ml tecne pavlake
Priprema: Lisnato testo,razvaljati i iseci na uze trakice, za ovu kremu vam trebaju 24 rolnice.
Namotati na rolnice,koje ste prethodno premazali sa malo putera, pa premazati jednim umucenim jajetom, i peci oko 15 minuta na 200*C
Skinuti ih sa rolnica i ostaviti da se ohlade.Dok se rolnice hlade, napraviti kremu:
Staviti 350 ml mleka da se kuva, u medjuvremenu umutiti 3 zumanca sa secerom i vanilin secerom ( ja koristim vanilinu gustu pastu umesto secera).
U 150 ml mleka razmutiti puding i 1 kasiku gustina pa sve to sipati u izmucena jaja.
Dobro promesati, pa sipati lagano u vrijuce mleko, stalno mesajuci zicom.
Kuvati dok se ne zgusne. Kremu ohladiti.
Namotati na rolnice,koje ste prethodno premazali sa malo putera, pa premazati jednim umucenim jajetom, i peci oko 15 minuta na 200*C
Skinuti ih sa rolnica i ostaviti da se ohlade.Dok se rolnice hlade, napraviti kremu:
Staviti 350 ml mleka da se kuva, u medjuvremenu umutiti 3 zumanca sa secerom i vanilin secerom ( ja koristim vanilinu gustu pastu umesto secera).
U 150 ml mleka razmutiti puding i 1 kasiku gustina pa sve to sipati u izmucena jaja.
Dobro promesati, pa sipati lagano u vrijuce mleko, stalno mesajuci zicom.
Kuvati dok se ne zgusne. Kremu ohladiti.
Ostaviti da se ohladi pa napuniti sa hladnom kremom, pomocu sprica za ukrasavanje torti,rolnice.
Posuti prah secerom i posluziti.
Kremu možete napraviti mnogo ranije,samo je prekrite sa providnom folijom da se ne stvori "korica",znači folija direktno na kremu i ostaviti u frižider.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар