Danas bi mi odgovarao neki laganiji rucak, napolju je hladno i nije mi
se islo da kupujem nista od namirnica i od onog sto sam imala u kuci,
ispao je ovaj
Sastojci:
170 g orzo pasta
3-4 struka mladog luka
75 g feta sira
350 g kuvanih leblebija/slanutka
sok od 1 limuna
1 1/2 kašika dobrog maslinovog ulja
1 kašika hladne vode
po ukusu soli i bibera
3 čena belog luka
3-4 kašike mirođije
1 manja ljutika
Priprema:
Skuvati pastu al dente ili po vašem ukusu, u vodu nemojte dodavati soli i ulja i kad je skuvana isprati je hladnom vodom i ocediti.
Izmešati pastu, mladi luk, sir, mirođiju i leblebije/slanutak, vrlo pažljivo.
U manju činijicu staviti sok od limuna, vodu, ulje, so i biber i propasirani beli luk,umutiti sa viljuškom i sve preliti preko paste, promešati i ostaviti da se ohladi ili ako hoćete možete poslužiti odmah.
Uz ovo možete poslužiti zelenu salatu.
Ako vam je ovo mnogo mirođije, možete staviti samo jednu kašiku.
Umesto orzo paste možete staviti kus kus, ali ga nemojte kuvati, nego ga potopiti u limunovom soku preko noći i onda ne dodavati u preliv limunov sok. ( Ako želite, kuskus prelite sa vrelom vodom u koju ste umešali limunov sok i ostavite da odstoji ili, pripremite ga na način na koji ga vi pripremate )
Prijatno!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije/slanutak
170 g orzo pasta
3-4 struka mladog luka
75 g feta sira
350 g kuvanih leblebija/slanutka
sok od 1 limuna
1 1/2 kašika dobrog maslinovog ulja
1 kašika hladne vode
po ukusu soli i bibera
3 čena belog luka
3-4 kašike mirođije
1 manja ljutika
Priprema:
Skuvati pastu al dente ili po vašem ukusu, u vodu nemojte dodavati soli i ulja i kad je skuvana isprati je hladnom vodom i ocediti.
Izmešati pastu, mladi luk, sir, mirođiju i leblebije/slanutak, vrlo pažljivo.
U manju činijicu staviti sok od limuna, vodu, ulje, so i biber i propasirani beli luk,umutiti sa viljuškom i sve preliti preko paste, promešati i ostaviti da se ohladi ili ako hoćete možete poslužiti odmah.
Uz ovo možete poslužiti zelenu salatu.
Ako vam je ovo mnogo mirođije, možete staviti samo jednu kašiku.
Umesto orzo paste možete staviti kus kus, ali ga nemojte kuvati, nego ga potopiti u limunovom soku preko noći i onda ne dodavati u preliv limunov sok. ( Ako želite, kuskus prelite sa vrelom vodom u koju ste umešali limunov sok i ostavite da odstoji ili, pripremite ga na način na koji ga vi pripremate )
Prijatno!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije/slanutak
English Version
Orzo pasta with chickpeas
Ingredients:
170 g orzo pasta
3-4 green scallions cut in small rounds
75 g feta cheese
350 g rinsed chickpeas
juice of 1 lemon
1 1/2 spoon olive oil
1 spoon cold water
3 cloves finely minced garlic
3 to 4 spoon finely minced dill
1 shallot sliced in thin rounds
sea salt and freshly ground pepper
Directions:
Cook pasta al dente.Do not add salt or oil in the water.Rinse it with cold water and let it drain well.
Very gentle mix pasta with green scallions,crumbled feta cheese,dill,sliced shallot and chickpeas.
In a smaller bowl whisk oil,cold
water,minced garlic,sea salt and freshly ground black pepper.Pour over
salad, mix it well and leave in the fridge or serve it right away.
Serve with green salad.
If is to much dill for you, put it less,as much as you like it.
Instead of orzo pasta you can you use couscous.
Bon Appetit!!!!
Sad sam morala da guglujem da vidim šta je to orzo pata, pa ja to kupujem za supu. Kćerka mi je mala i hoće sama da jede pa se s tim lakše bori neho sa klasičnim rezancima.
ОдговориИзбришиBaš mi je drago da je voli.
ОдговориИзбриши