Za sve vas koji volite kokos... brzo se napravi, samo morate malo čekati da se stegne
Sastojci za rolat:
4 jajeta,sobne temperature
150 g šećera
80 g brašna
60 g otopljenog putera
25 g kakaoa
Sastojci za fil:
750 ml mleka
100 g šećera
45 g skrobnog brašna
2 žumanca
1 kašika vanilinog ekstrata ili vanilla paste
200 g putera
200 g kokosa
4 jajeta,sobne temperature
150 g šećera
80 g brašna
60 g otopljenog putera
25 g kakaoa
Sastojci za fil:
750 ml mleka
100 g šećera
45 g skrobnog brašna
2 žumanca
1 kašika vanilinog ekstrata ili vanilla paste
200 g putera
200 g kokosa
Priprema:
Umutiti žumanca, dodati ostatak mleka, vanilu i na kraju dodati skrobno brašno i sve to sipati u mleko i kokos i kuvati dok se ne zgusne. ( Neće se zgusnuti kao kad kuvamo puding ali će biti gušće, stisnuće se prilikom hlađenja. Ako nećete da pravite sa gustinom i žumancima, staviti kesicu pudinga od vanile )
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi do sobne temperature i tek onda ostaviti u frižider dok se potpuno ne ohladi.( povremeno promešajte ili stavite najlon preko fila da nema kožicu/koricu)
Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti
belanca postepeno dodavajući šećer i kad ste dobili sjajnu glatku smesu
dodavati,jedno po jedno, žumance,muteći dok se svako žumance ne sjedini
sa belancima.
Otopljen i malo prohlađen puter, sipati polako,stalno muteći mikserom.
Brašno i kakao izmešati zajedno i sejati po malo preko smese od jaja, spatulom sjediniti sve zajedno.
Pleh, veličine 24cm X 32cm,ili sličnih veličina podmazati ili prekriti sa papirom za pečenje i sipati umućeno tasto.Poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175-180*C oko 10 do 12 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne.
Pečenu koru prevrnuti na kuhinjsku krpu, pažljivo skinuti papir za pečenje ( ako ste ga koristili ) i uviti u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Otopljen i malo prohlađen puter, sipati polako,stalno muteći mikserom.
Brašno i kakao izmešati zajedno i sejati po malo preko smese od jaja, spatulom sjediniti sve zajedno.
Pleh, veličine 24cm X 32cm,ili sličnih veličina podmazati ili prekriti sa papirom za pečenje i sipati umućeno tasto.Poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175-180*C oko 10 do 12 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne.
Pečenu koru prevrnuti na kuhinjsku krpu, pažljivo skinuti papir za pečenje ( ako ste ga koristili ) i uviti u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Ohlađen rolat pažljivo odviti, premazati
sa filom, koji se zgusnuo i ostaviti malo fila da premažete i spolja,
ali to ćete uraditi kasnije.
Zaviti rolat u alu foliju ili najlon i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi i stegne, najmanje 3 sata a najbolje je preko noći.
Zaviti rolat u alu foliju ili najlon i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi i stegne, najmanje 3 sata a najbolje je preko noći.
Rolat možete preliti otopljenom čokoladom ili ostatkom fila i posuti sa mlevenim kokosom.
Iseći na parčiće i poslužiti.
Iseći na parčiće i poslužiti.
Za mene kokosoljupca prava stvar.
ОдговориИзбришиAko mi veruješ,ja nisam kokosoljubica, ali mi se jako dopao.Pozdrav.
ОдговориИзбришиJooooooj, ja volim kokos. :) Baš je fin rolatić.
ОдговориИзбришиGago, hvala. Ako voliš kokos,isprobaj ovaj rolat, jako se brzo napravi, jedino što moraš da čekaš da se stegne..zato najbolje napravi uveče i ostavi u frižider preko noći.Topli pozdrav
ОдговориИзбриши