Idealan obrok za one koji žele da se lakše hrane ili za vreme posta
( Scroll down for English Version )
Sastojci:
1 konzerva od 800 ml slanutka
3-4 lista lisnatog kelja, sitno iseckanog
2 kašike sitno seckanog peršuna
2-3 kašike maslinovog ulja
2-3 čena belog luka sitno iseckanog
sok od 1 limuna
po ukusu soli i bibera
rendani parmezan ili pecorino romano
Priprema:
Kelj oprati i sitno iseckati.Leblebije ( ja koristim iz konzerve ) ocediti od tečnosti i oprati ih pod mlazom hladne vode.
To staviti u dublju činiju, iz koje ćete poslužiti.
Ingredients:
1 large can chickpeas, rinse and drained
3 to 4 leafs kale,chopped
2 spoons fresh parsley, finely chopped
2 to 3 spoons of olive oil or oil you are using
juice of 1 lemon
3 cloves minced garlic
sea salt
freshly ground black pepper
Parmesan cheese or pecorino romano
To staviti u dublju činiju, iz koje ćete poslužiti.
Dodati sitno iseckan beli luk i
peršun,maslinovo ulje, sok od limuna i biber i soli po ukusu, sve dobro
izmešati,probati za so i biber i po potrebi dodati još maslinovog ulja.
Posuti sveže rendanim sirom.
Salatu možete poslužiti hladnu,sobne temperature ili toplu.
Ja takođe spremam ovu salatu toplu.
U dublji i širi tiganj staviti maslinovo ulje i zagrejati na osrednjoj temperaturi.
Dodati sitno iseckan beli luk i pržiti jedan minut ili dok ne zamiriše, dodati sitno iseckan i opran kelj i pržiti samo dok ne omekša, dodati oprane i oceđene leblebije i pržiti samo dok se leblebije ne zagreju.
Preliti sa umućenim limunovim sokom,solju,biberom i peršunom i sve preliti preko zagrjeanih leblebija, promešati, naribati sir odozgore i poslužiti sa prepečenim hlebom.
Prijatno!!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije/slanutak
Posuti sveže rendanim sirom.
Salatu možete poslužiti hladnu,sobne temperature ili toplu.
Ja takođe spremam ovu salatu toplu.
U dublji i širi tiganj staviti maslinovo ulje i zagrejati na osrednjoj temperaturi.
Dodati sitno iseckan beli luk i pržiti jedan minut ili dok ne zamiriše, dodati sitno iseckan i opran kelj i pržiti samo dok ne omekša, dodati oprane i oceđene leblebije i pržiti samo dok se leblebije ne zagreju.
Preliti sa umućenim limunovim sokom,solju,biberom i peršunom i sve preliti preko zagrjeanih leblebija, promešati, naribati sir odozgore i poslužiti sa prepečenim hlebom.
Prijatno!!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije/slanutak
Chickpeas Kale Salad
Perfect for lunch, brunch or light dinner
Ingredients:
1 large can chickpeas, rinse and drained
3 to 4 leafs kale,chopped
2 spoons fresh parsley, finely chopped
2 to 3 spoons of olive oil or oil you are using
juice of 1 lemon
3 cloves minced garlic
sea salt
freshly ground black pepper
Parmesan cheese or pecorino romano
Directions:
In a large bowl put chickpeas,washed and chopped kale.
In a smaller bowl mix together freshly squeezed lemon juice,olive oil,sea salt,parsley and garlic.
Pour over chickpeas and kale, toss it together and leave it in the fridge.
This salad can be served at room temperature or cold.
Before you serve it great cheese over salad.
I like this salad, when I serve cold ,with no cheese.
Idea for cold salad is from here
I also like this salad warm.
In a large pan pour olive oil, add minced garlic and cook it for a minute or until is fragrant add washed and chopped kale and cook it only until wilted.
Add rinsed and drained chickpeas and cook it only until chickpeas are warm.
Pour with same dressing made of lemon juice,parsley,sea salt and freshly ground black pepper.
Great cheese over warm salad and serve it with garlic bread
Enjoy!!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар