Ovih dana baš sam se lepo igrala sa ovim pralinicama,možda će neke od njih da se i vama dopadnu.
(Scroll down for English version )
(Scroll down for English version )
Sastojci:
nekoliko kapi boje ( ja sam koristila ekstrat maline )
Sastojci za punjenje:
70 g bele ćokolade
100 g malina
20 g šećera
1 kašika Himbeergeist (liker od malina )
10 g putera
100 g malina
20 g šećera
1 kašika Himbeergeist (liker od malina )
10 g putera
Priprema:
Čokoladu iseći na manje komade, u šerpicu
staviti vodu i pustiti da provri, preko te šerpice stavite manju metalnu
zdelicu i u nju staviti svu čokoladu, mešajući,otopiti je. Otopljenu
čokoladu staviti u zamrzivač na 10 minuta i ponovo je otopiti na pari (
ovaj postupak je veoma važan, da vam se pralinice ne bi topile pri
dodiru sa prstima).
Otopljenom čokoladom, pomoću četkice, premazati kalupiće, i staviti ih u zamrzivač na 5 minuta,uraditi to još jednom.
Pripremiti ganache
Iseći sitnije 70 g bele čokolade.
Kuvati maline sa 20 g šećera oko 2 minuta i procediti kroz veoma sitnu cediljku,dodati sitno isečenu čokoladu i otopiti je u vrućem sirupu od malina.
Iseći sitnije 70 g bele čokolade.
Kuvati maline sa 20 g šećera oko 2 minuta i procediti kroz veoma sitnu cediljku,dodati sitno isečenu čokoladu i otopiti je u vrućem sirupu od malina.
Ostaviti da se ohladi, dodati liker sve zajedno sjediniti i na kraju dodati omekšali puter sobne temperature.
Staviti kremu u kuvarsku kesu i sa dugim nastavkom istisnuti kremu u kalupiće premazane sa čokoladom.Ostaviti da se korica formira na gornjem sloju.
Staviti kremu u kuvarsku kesu i sa dugim nastavkom istisnuti kremu u kalupiće premazane sa čokoladom.Ostaviti da se korica formira na gornjem sloju.
Zagrejati ostatak roze čokolade, sipati preko kreme i ostaviti u frižider da se potpuno ohlade.
Rastegnuti malo silikonski kalupić i tek onda ih pažljivo izgurati iz kalupića.
Staviti ih u papirne korpice ili zapakovati u neku lepu kutiju i pokloniti svojim prijateljima.
Uživajte u njima!!!
Prijatno!!!!
Rastegnuti malo silikonski kalupić i tek onda ih pažljivo izgurati iz kalupića.
Staviti ih u papirne korpice ili zapakovati u neku lepu kutiju i pokloniti svojim prijateljima.
Uživajte u njima!!!
Prijatno!!!!
English Version
Raspberry Roses
One more recipe for delicious pralines
Ingredients:
250 g white chocolate for the mold
1 pinch or few drops food coloring ( e.g. red )
Filling:
70 g white chocolate
100 g raspberries
20 g sugar
1 tbs raspberry brandy/liquor
10 g butter
Directions:
Cut chocolate in a smaller pieces,prepare
the dishes for a bain-marie and bring the water to the boil.Put
chocolate in the top dish and let it melt,stirring it.Melted chocolate
put in the freezer for 10 minutes and then melt it one more time. This
is easier way of tempering chocolate.
With the small brush, brush chocolate on the sides and bottom making sure that all the sides and bottom is cover with chocolate.
Put it back in the freezer for 5 minutes and
then coat with one more coating of chocolate.Put it back one more time
in the freezer for 5 minutes.
For filling chop white chocolate into small peaces.
Boil the raspberries with the sugar for 2
min,…remove from heat and pass through a very fine sieve.Dissolve the
chocolate in the hot raspberry puree.Allow to cool and add raspberry
liquor and fold in the room temperature butter.
Put filling into a piping bag and fill the molds up to 3mm beneath the top edge.Put in a cold place until a skin has formed.
Seal the molds with heated remaining pink chocolate.
Put in a fridge.
Carefully remove the pralines from the mold
when chocolate is firm. ( pull mold with your hands first then push them
very gently out )
Enjoy them with your friends or pack them in a nice gift box and give them as a present to loved ones.
Bon Appetit!!!
Нема коментара:
Постави коментар