субота, 27. април 2013.

Tikvice punjene slanutkom/leblebijama i sampinjonima

Znam da mnogo vas ne zna na koji način da upotrebi ovu tako dobru namirniciu - leblebije, evo još jednog načina kako da imate fini posni ručak



Sastojci:

     4 tikvice, prepolovljene na pola
     1 kašika maslinovog ulja
     1 glavica iseckanog luka
     2-3 češnja belog luka
     250 g šampinjona, isecenih na listiće
     1 kašičica mlevenog korijandera
     1 1/2 kašičica mlevenog kumina
     500 g kuvanog slanutka/leblebije
     1/2 limuna iscedjen sok
     2-3 kašike sveže iseckanog peršuna
     po ukusu začini morska so, sveže mleveni biber, vegeta Natur,tucane crvene paprike


Priprema:

Zagrejati rernu na 175*C i podmazati pliću vatrostalnu posudu, u kojoj ćete peći tikvice.

Očistiti “meso” tikvice, iseckati ga i ostaviti na stranu.

Zagrejati ulje  pa izdinstati luka oko 5 minuta, dodati propasirani beli luk pa pržiti još 2 minuta.

Dodati iseckano “meso” od tikvice, narezane šampinjone i pržiti oko 5-6 minuta.

Dodati kumin, slanutak/leblebije, korijander, sok od limuna, peršun i začine po ukusu.
Sve dobro promešati, pa napuniti tikvice.

Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći oko 30-40 minutaili dok vam tikvice ne omekšaju.

Ja sam tikvice poslužila uz bećar paprikaš.

Prijatno!!!! 

Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga   " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije / slanutak.
 

Нема коментара:

Постави коментар