Znam da mnogo vas ne zna na koji način da upotrebi ovu tako dobru namirniciu - leblebije, evo još jednog načina kako da imate fini posni ručak
Sastojci:
4 tikvice, prepolovljene na pola
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica iseckanog luka
2-3 češnja belog luka
250 g šampinjona, isecenih na listiće
1 kašičica mlevenog korijandera
1 1/2 kašičica mlevenog kumina
500 g kuvanog slanutka/leblebije
1/2 limuna iscedjen sok
2-3 kašike sveže iseckanog peršuna
po ukusu začini morska so, sveže mleveni biber, vegeta Natur,tucane crvene paprike
Priprema:
Zagrejati rernu na 175*C i podmazati pliću vatrostalnu posudu, u kojoj ćete peći tikvice.
Očistiti “meso” tikvice, iseckati ga i ostaviti na stranu.
Zagrejati ulje pa izdinstati luka oko 5 minuta, dodati propasirani beli luk pa pržiti još 2 minuta.
Dodati iseckano “meso” od tikvice, narezane šampinjone i pržiti oko 5-6 minuta.
Dodati kumin, slanutak/leblebije, korijander, sok od limuna, peršun i začine po ukusu.
Sve dobro promešati, pa napuniti tikvice.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći oko 30-40 minutaili dok vam tikvice ne omekšaju.
Ja sam tikvice poslužila uz bećar paprikaš.
Prijatno!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije / slanutak.
4 tikvice, prepolovljene na pola
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica iseckanog luka
2-3 češnja belog luka
250 g šampinjona, isecenih na listiće
1 kašičica mlevenog korijandera
1 1/2 kašičica mlevenog kumina
500 g kuvanog slanutka/leblebije
1/2 limuna iscedjen sok
2-3 kašike sveže iseckanog peršuna
po ukusu začini morska so, sveže mleveni biber, vegeta Natur,tucane crvene paprike
Priprema:
Zagrejati rernu na 175*C i podmazati pliću vatrostalnu posudu, u kojoj ćete peći tikvice.
Očistiti “meso” tikvice, iseckati ga i ostaviti na stranu.
Zagrejati ulje pa izdinstati luka oko 5 minuta, dodati propasirani beli luk pa pržiti još 2 minuta.
Dodati iseckano “meso” od tikvice, narezane šampinjone i pržiti oko 5-6 minuta.
Dodati kumin, slanutak/leblebije, korijander, sok od limuna, peršun i začine po ukusu.
Sve dobro promešati, pa napuniti tikvice.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći oko 30-40 minutaili dok vam tikvice ne omekšaju.
Ja sam tikvice poslužila uz bećar paprikaš.
Prijatno!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije / slanutak.
Нема коментара:
Постави коментар