Brzo se napravi ova hranljiva i zdrava salata
( Scroll down for English version )
Sastojci:
2 manje ili 1 veća konzerva ili 500 g ( kuvanog ) slanutka
2 paradajza
1/2 crvene paprike
1/2 zute paprike
1/2 narandžaste paprike
2 manje glavice crvenog luka (onaj lljubičaste boje)
3-4 cena belog luka
2 kašike sitno naseckanog peršuna
1 šargarepa, sitno narendana
1 štapić celera
4 kašike dobrog maslinovog ulja
2 kašike balsamic sirćeta ( ja koristim belo) ili sveže isceđen sok od limuna
soli i bibera po ukusu
Priprema:
Leblebije ako su u konzervi ocedite ih i
oprati, a ako nije prvo ih potopite preko noći u hladnu vodu i sutra ih
skuvati u čistoj vodi, sa malo soli, procediti.
Ja koristim leblebije iz konzerve, koje ocedim i dobro isperem sa hladnom vodom i ostavim da se iscede u cediljki.
U jednoj većoj činiji staviti leblebije,
paradajz očistiti od semenki i samo mesnati deo iseći na kockice ( ako
imate i žute paradajze, stavite jedan žut jedan crven), paprike isto
sitno iseći na kockice, dve manje glavice ljubičastog luka sitno
iseckati, dodati sitno iseckan beli luk, peršun, i sitno narendanu
šargarepu, sve ovo promešati pa preliti sa 4 kašike maslinovog ulja, 2
kašike balsamic sirceta ( vrlo često koristim limunov sok umesto
sirćeta) u koji ste dodali bibera ( ako je moguće da je sveže samleven) i
soli po ukusu.
Sve dobro promešati,pokriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider dok se dobro ne ohladi a ukusi sjedine.
Ovu salatu možete poslužiti na listovima zelene salate sa prepečenim hlebom.
Prijatno!!!!
Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme,koliko nas je" i čestitam našoj novoj domaćici Tanji sa bloga " Kuhinja zaposlene žene" koja nam je zadala novu temu za april, jednu od mojih omiljenih namirnica, leblebije/slanutak
Very healthy and fulfilling salad for lunch or brunch with your family and friends
Ingredients:
1 large can chickpeas
2 smaller tomatoes
half of red pepper
half of orange pepper
half of yellow pepper
2 larger shallots
2 spoons finely chopped parsley
3 to 4 cloves minced garlic
1 stalk of celery
1 shredded carrot
3 to 4 spoons good olive oil
2 spoons balsamic vinegar or freshly squeezed lemon juice
sea salt and freshly ground black pepper
Directions:
Rinse and drain chick peas.
In a large bowl put drained chickpeas, cut tomatoes,clean seeds and chop only meaty part from it.
Seeded peppers also chop and all other
vegetables.Try to cut same size pieces, only shred carrot or dice it (
whatever is easier for you )
Add vinegar or lemon juice,finely chopped
parsley,minced garlic,sea salt and freshly ground pepper.Toss it.
Cover
with plastic wrap and leave in the fridge for the flavors to come
together better.
Serve this salad with garlic bread on the bed of greens.
Bon Appetit!!!
Нема коментара:
Постави коментар