Može da vam bude lagani ručak ili prilog uz ribu ili meso.
Sastojci: osrednja glavica brokolija,1 manja glavica karfiola,75 g suvih brusnica,50 g tostiranih badema, isečenih na listiće
Za preliv: 1 puna kašičica dijon senfa,sok od 1 limuna,2 čena pasiranog belog luka,1 puna kašika meda ili po ukusu,1 puna kašika maslinovog ulja ili ako imate, ulje od avocada,po ukuso biber i so
Za preliv: 1 puna kašičica dijon senfa,sok od 1 limuna,2 čena pasiranog belog luka,1 puna kašika meda ili po ukusu,1 puna kašika maslinovog ulja ili ako imate, ulje od avocada,po ukuso biber i so
Priprema: Prvo istostirati bademe na suvom tiganju i ostaviti da se ohlade.
Brokoli i karfiol dobro oprati i ostaviti da se ocedi od vode.
Dršku od brokolija oljuštiti od kore i sve zajedno iseckati na sitnije komade. Cvetiće iskidati ili iseći na male komadiće.
Karfiol iseći na manje cvetiće.
Staviti sve zajedno u veću zdelu, dodati suve brusnice, istostirani badem i ostaviti na stranu.
U manju zdelicu staviti sve sastojke za preliv, umutiti i preliti preko salate i ostaviti vrlo kratko da se sasojci sjedine, ponovo promešati i poslužiti.
Odlična posna salata a može se poslužiti uz ribu ili kao samostalni obrok.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар