Za praznike volim da pravim kolače, puno puta pravim nekoliko vrsta, koje su nam omiljene ali volim da isprobam i nove recepte..jedan od njih su i ovi kolačići, koji mogu da budu i bez glutenski, a ne moraju..
i još: 4 pune kašike sitnog šećera,4 pune kašike prah šećera
Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca i ostaviti ih ( ima recept šta i sa njima, ali ću ga tek napisati ) da malo odstoje na sobnoj temperaturi.
** Belanca i žumanca uvek razdvajati dok su hladna a belanca se najbolje umute kad su sobne temperature **
Pripremiti sve sastojke koji su vam potrebni za ove kolačiće.
Ako pravite gluten free verziju, morate da upotrebite i sve ostale sastojke da su gluten free, a ako ne treba da bude gluten free, onda koristite obične sastojke.
Umutiti belanca da dobijete mek šne i sve ostale sastojke dodati u taj šne i spatulom sjediniti.
Ne staviti sve sastojke od jednom, već prvo mlevene blanširane bademe, pa kakao, pa onda sve ostalo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 15 minuta.
Ohladiti ih i poslužiti.Spolja su hrskavi a unutra mekani...odlični su uz kafu ili čaj a deci poslužiti sa mlekom.
Prijatno!!!
Prelepo izgledaju 😍
ОдговориИзбришиHvala ti punooooo.
Избриши