петак, 07. децембар 2018.

Sa Cool Cheficom Marijom

Ne kuvam ja samo nove recepte, vrlo često volim da isprobam i vaše recepte, nekad zaboravim da napišem post o tome, ali ovog puta ću napisati post, jer sam kuvala po receptima Marije Djedović, koja je cool chefica za prošli mesec...uskoro će se izabrati i nova CC na Coolinarici i ja sam srećna da sam imala prilike da isprobam i Marijine recepte...mislim da vrlo slično kuvamo a kako i ne bi...odavno se nas dve " znamo " još od mog početka u ovoj blogo sferi, gde nisam u to vreme pisala blog, ali sam bila vrlo aktivna na SC stranici ( serbian cafe ) pa sam tek kasnije došla na Coolinariku a onda posle 3 do 4 godine provedenih na Coolinarici, moja deca su me ubedila da bih trebala da započnem i sa pisanjem svog ličnog bloga..
Marija, ja ne dolazim često u Srbiju, i kad god dođem imam nameru da se i lično upoznamo, ali jednostavno to se do sada nije dogodilo, možda će nekim slučajem i to da se dogodi....
Tebi čestitam na ovoj lepoj tituli i bilo mi je zadovoljstvo prošetati kroz tvoju kuhinju..moj spisak recepata koje sam želela da isprobam je bio podugačak, ali se jednostavno nije stiglo...













Ovde sam malo promenila, umestoi da ih kuvam u šerpi, ja sam ih pekla u rerni, jer moja deca ih ne vole kuvane, inače sve ostalo sam uradila po originalnom receptu.




Od svih isprobanih recepata, želela bih da izdvojim ovu brzu čorbu od luka, koja me je jednostavno oduševila, za nju ću napisati recept ovde a za ostale ću samo ostaviti link do originalnog recepta.


Sastojci: 1 l pileće supe, 1 velika glavica crnog luka, 2 lovorova lista, nekoliko zrna bibera, 1 kašika ulja i 1 kašika putera, suvi začin, sveže samleven biber, soli po ukusu i iseckan svež peršun.

Priprema:  Luk oičistiti i iseći na tanje kolutove.
U šerpu sipati ulje i puter, zagrejati pa staviti luk da se prži na tihoj vatri dok ne postane staklast.
Naliti sa supom, dodati lovorov list, biber u zrnu, suvi začin i kuvati sve zajedno oko desetak minuta.
Na kraju dodati suvi začin, sveže iseckan peršun i poslužiti toplo sa prepečenim hlebom. ( izvaditi lovorov list )
Marija u njenom receptu je stavlila i malo šećera, ja nisam, jer mi nije bila potrebno.


Prijatno!!!!



2 коментара: